Samsung Galaxy S3 krijgt Android 7.1.1 Nougat via CyanogenMod

De Samsung Galaxy S3 uit 2012 krijgt via de populaire custom ROM CyanogenMod Android 7.1.1 Nougat. Dit is opmerkelijk, omdat Samsung het toestel zelf tot en met Android 4.3 Jelly Bean heeft geüpdatet. Nu is het zo dat populaire toestellen vaak wel wat langer worden ondersteunt worden door middel van custom ROMs, maar dat een toestel van een dikke 4,5 jaar oud nog de meest recente Android versie krijgt is toch wel opmerkelijk te noemen.

Galaxy S3: CyanogenMod 14.1

CyanogenMod is een populaire custom ROM die erg veel toestellen ondersteunt. De laatste van deze ROM is versie 14.1 en is gebaseerd op Android 7 Nougat. CyanogenMod ondersteunt erg veel toestellen waaronder de inmiddels 4,5 jaar oude Galaxy S3. Sinds 5 december is er een zogenaamde Nightly voor de Galaxy S3 te downloaden. Een Nightly is een testversie en kan dus bugs bevatten waardoor het zou kunnen dat bepaalde functies van je toestel niet of niet volledig werken.

Samsung Galaxy S3

Installeren van CyanogenMod op je Galaxy S3

Mocht je ergens nog een Samsung Galaxy S3 hebben liggen en wil je het eens proberen om een custom ROM te installeren, dan kun je hier terecht voor meer informatie. Op de speciale downloadpagina van CyanogenMod kun je de laatste Nightly downloaden.

Sinds 8 december is CyanogenMod geüpdatet naar Android 7.1.1. Let er wel op dat CyanogenMod (net als andere custom ROMs) geen Google apps bevat. Dit is helaas niet toegestaan door Google. De Google apps moet je dus apart installeren. Deze kun je hier vinden (platform: ARM, Android 7.1, variant: pico).

Mocht je willen weten wat de updates inhouden, dan kun je op deze pagina terecht. De Samsung Galaxy S3 heeft meerdere versies, de internationale versie die in Nederland werd geleverd heeft als typenummer i9300.

Lees ook

Reageer op dit artikel