Android Nougat 7.1.1 verschenen voor Pixel en Nexus devices

Android 7.1.1 Nougat is officieel verschenen voor de Pixel en Pixel XL smartphone, ook tablets en smartphones in de Nexus serie krijgen de update. Na een aantal developer preview builds heeft Google de uiteindelijke versie afgerond.

Android 7.1.1 Nougat

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van het Android besturingssysteem. Android 7.1.1 Nougat kent een aantal nieuwigheden zoals een uitgebreid toetsenbord. Het is mogelijk om rechtstreeks vanuit het toetsenbord GIF-afbeeldingen te sturen. Ook zijn de emoji in het besturingssysteem verder aangepast.

Android 7.1.1 Nougat GIF-toetsenbord

Naast emoji en GIF-afbeeldingen is het in Android 7.1.1 ook mogelijk om rechtstreeks vanaf het startscherm snelkoppelingen van apps te openen. Niet alleen de Pixel en Pixel XL ontvangen de update maar ook diverse Nexus toestellen waaronder de Nexus 6P en 5X. In de komende weken krijgen bezitters van Nexus of Pixel apparaat de update automatisch over-the-air aangeboden.

Wie zelf niet kan wachten kan de factory image of het OTA-updatepakket zelf downloaden en installeren. Met het OTA-updatebestand worden instellingen bewaard, de factory image herstelt het toestel naar fabrieksinstellingen.

De update naar Android 7.1.1 Nougat is te herkennen aan de volgende versienummers.

  • Nexus 6P en 5X: NMF26F
  • Nexus 9 en Nexus 9 LTE: NMF26F
  • Nexus Player: NMF26J
  • Pixel C: NMF26H
  • Pixel en Pixel XL: NMF26O
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel