HTC introduceert twee smartphones: de HTC U Ultra en HTC U Play

HTC heeft vandaag twee nieuwe smartphones aangekondigd: de HTC U Ultra met een 5,7 inch scherm en de kleinere U Play met een 5,2 inch scherm. Deze 2 smartphones behoren tot de nieuwe HTC U familie. Bij de HTC U familie draait het allemaal om jou volgens HTC. Beide smartphones zullen daarom draaien op HTC Sense Companion.

HTC U Ultra

De HTC U Ultra heeft een 5,7 inch 3D scherm met een resolutie van 2560×1440. Het scherm loopt naadloos over in de aluminium rand die rondom het toestel loopt. De achterkant is ook gemaakt van glas en loopt ook naadloos over in de aluminium rand. HTC noemt dit “Liquid Design”. Zoals eerder al uit geruchten bleek, beschikt de HTC U Ultra over een tweede scherm. Dit scherm toont gepersonaliseerde notificaties en snelkoppelingen en is 2 inch groot. Dit alles wordt aangestuurd door de Snapdragon 821. Het toestel beschikt over 4GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslagruimte, wat eventueel uit te breiden is met een SD-kaart met een maximale grootte van maar liefst 2TB.

HTC U Ultra

Aan de achterkant van het toestel vinden we de 12 megapixel UltraPixel camera. Deze camera beschikt over laser autofocus en optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant van het toestel vinden we de 16 megapixel UltraPixel camera. De accu van de HTC U Ultra is 3000mAh groot. De HTC U Ultra is vanaf 2 maart 2017  in Nederland beschikbaar in de kleuren Brilliant Black en Indigo Blue. Op dit moment is er nog geen prijs bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

HTC U Play

De HTC U Play is het kleinere broertje van de HTC U Ultra. Het scherm van HTC U Play is 5,2 inch groot met een full HD resolutie. Het toestel wordt aangedreven door een MediaTek Helio P10 octa-core processor, ondersteund door 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagruimte en is ook uit te breiden met een SD-kaart met een maximale grootte van 2TB.

HTC U Play

De HTC U Play beschikt aan de achterzijde over een 16 megapixel camera en aan de voorzijde over een 16 megapixel UltraPixel camera. De HTC U Play moet het doen met een accu van 2500mAh. De HTC U Play is vanaf 2 maart 2017 in Nederland beschikbaar in de kleuren Brilliant Black en Indigo Blue. Ook voor dit toestel is er op dit moment nog geen prijs bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

HTC Sense Companion

HTC heeft voor de HTC U Ultra en de U Play slimme software ontwikkeld; HTC Sense Companion. Deze software is bedoeld als persoonlijke assistent en zal gaandeweg van steeds meer van de gebruiker leren. Zo zal HTC Sense Companion je adviseren om eerder naar je werk te gaan, omdat het druk is op de weg of zal het je adviseren om je accu op te laden, zodat je bijvoorbeeld onderweg naar huis niet zonder stroom komt te zitten. Beide toestellen maken gebruik van stemherkenning. De gebruiker zal zijn HTC U met zijn of haar stem kunnen unlocken en volledig mee kunnen besturen. Ook zullen beide toestellen beschikken over HTC BoomSound, het bekende audiosysteem van HTC.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel