Automate: deze ideale app laat je acties automatisch uitvoeren

Ben je ook de hele dag bezig met het wijzigen van instellingen op je smartphone? Denk hierbij aan het aan- en uit zetten van WiFi, GPS, mobiele data en geluiden maar ook specifieke apps die je altijd op dat ene moment gebruikt. Zorg dan dat je je eigen assistent hebt met de app Automate. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken over al die standaard taken.

Automate

Automate is dé app voor het automatiseren van verschillende taken, of zelfs een aaneenschakeling van taken die je altijd achter elkaar uitvoert. Je kunt bijvoorbeeld je WiFi in laten schakelen op het moment dat je een Bluetooth headset inschakelt en tegelijkertijd start dan ook je favoriete muziek-applicatie op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met Automate.

Flow

Bij Automate noemen ze een opdracht een Block en een aaneenschakeling van Blocks noemen ze een Flow. Die Flow bouw je zelf heel eenvoudig op door uit de meer dan 300 verschillende Blocks te kiezen.

Bij deze Blocks moet je denken aan actie-, conditie-blocks die apps kunnen starten en sluiten, cache leegmaken, wachten op verzonden en ontvangen berichten en specifieke locaties. Dit is pas een kleine greep uit de vele Blocks die de applicatie je te bieden heeft en waarmee je een oneindig aantal Flows kan bouwen.

Automate flow

Community

De vele gebruikers van Automate kunnen hun gebouwde Flow delen via de community. Het kan dus zijn dat de Flow die jij graag wilt al bestaat en dat je hem via de Applicatie eenvoudig kunt downloaden en eventueel nog aan kunt passen. Ook kan je je eigen gebouwde Flow delen via diezelfde community.

Permissies en veiligheid

Voor het volledig uitvoeren van alle Flows heeft de applicatie wel verschillende permissies nodig. Deze applicatie doet dat door middel van het installeren van kleine add-ons die het mogelijk maken om met een Flow je telefoon of sms functie te gebruiken, je locatie te achterhalen en je verbindingen.

Zo zijn er nog een aantal die ervoor zorgen dat je de app op een veilige manier kunt gebruiken. Zolang jij die add-on niet installeert zal de app op dat specifieke gebied niks kunnen doen.

Automate

Daarnaast word je bij het gebruik van een Flow vanuit de community gewaarschuwd over het feit dat hij acties uitvoert die jij misschien niet wilt. Controleer dus de gedownloade Flow via de Flowchart op ongewenste acties voordat je hem start.

Downloaden

Ben je geïnteresseerd in de applicatie en lijkt het je leuk om urenlang te bouwen aan die ene geweldige flow? Dan kan je kiezen voor een gratis variant die de mogelijkheid heeft tot het uitvoeren van een Flow met maximaal 30 actieve Blocks. Ook is er een betaalde versie die te krijgen is voor slechts €2,49 via een in-app aankoop.

Automate
Automate
Ontwikkelaar: LlamaLab
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel