De 10 beste apps van december 2016

Iets later dan je van ons gewend bent, maar daarom niet minder belangrijk. We hebben een nieuw overzicht voor je met de beste apps van december 2016. Welke applicaties mocht je in de afgelopen maand niet missen en welke zijn het installeren waard? We hebben de 10 beste Android-apps van december voor je op een rij gezet.

Beste Android-apps van december

December was een drukke maand en we schreven verschillende lijstjes. Zo kon je de onmisbare apps van DroidApp schrijvers lezen, maar ook het interessante overzicht met de 50 beste apps van 2016. In het artikel ‘het beste van DroidApp in 2016’ vind je een uitgebreid overzicht van de reviews, specials en dergelijke die afgelopen jaar online werden gezet. In het Android jaaroverzicht 2016 vind je een uitgebreide samenvatting van het nieuws de afgelopen 12 maanden.

Ook hebben we een interessant overzicht voor je met de beste OV apps. In dit artikel zetten we de beste apps van de maand december 2016 voor je op een rij, in willekeurige volgorde.

RollerCoaster Tycoon Android

RollerCoaster Tycoon

Atari heeft in december de game RollerCoaster Tycoon uitgebracht voor Android. Deze variant van het beroemde pretpark-spel heeft vrijwel alle elementen uit de versies RCT 1 en RCT 2 zoals we die kennen van vroeger. De geluiden, het bouwen van eigen achtbanen en het tevreden houden van de bezoekers die je ook gewoon kunt oppikken. Was je al verslaafd aan RollerCoaster Tycoon op je computer, dan moet deze game zeker op je telefoon of tablet staan!

RollerCoaster Tycoon® Classic
RollerCoaster Tycoon® Classic
Ontwikkelaar: Atari, Inc.
Prijs: € 5,99+

ADW Launcher 2

ADW Launcher 2

De ontwikkelaars van ADW Launcher hebben versie 2 uitgebracht na jaren van stilte. Halverwege 2016 werd de beta-versie vrijgegeven en nu is de publieke versie van ADW Launcher 2 beschikbaar. Er zijn tal van opties en mogelijkheden beschikbaar, zoals het aanpassen van kleuren, icoontjes en thema’s. We zien ook verschillende elementen uit de Pixel Launcher zoals we die kennen uit Android Nougat, ook voor gebruikers zonder Android 7.0 Nougat.

ADW Launcher 2
ADW Launcher 2
Ontwikkelaar: AnderWeb
Prijs: Gratis

beste apps december 2016

Contextual App Folder

Met de app Contextual App Folder maak je in een paar tikken slimme mappen aan. Deze krijg je te zien op je homescreen en verandert bij bepaalde gebeurtenissen. Denk aan een overzicht van geïnstalleerde muziek-apps als je de hoofdtelefoon aansluit, of apps die je vaak op je werk gebruikt als je in de buurt van je werk bent. Of welke apps gebruik je vaak als je verbinding hebt met een bepaald Bluetooth-apparaat? Je kunt het allemaal instellen met deze handige app.

Contextual App Folder (C.A.F.)
Contextual App Folder (C.A.F.)
Ontwikkelaar: ts-apps
Prijs: Gratis

Opera browser feed

Opera browser

Opera is een bekende ontwikkelaar en doet het goed met haar (mobiele) browsers. De Android-app van Opera Browser heeft een frisse update gekregen met een nieuw design. Het startscherm van de browser geeft je direct inzicht in het laatste nieuws en content die jij mogelijk interessant vindt. Daarnaast heb je snel toegang tot favorieten en kan je pagina’s offline opslaan. Lees hier meer over de frisse Opera Browser update.

Opera-browser met VPN
Opera-browser met VPN
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis

Scanbot 6.5

Scanbot

Het scannen van een document hoeft al langer niet meer met de scanner. Je kunt ook gewoon de camera op je smartphone gebruiken om een scan te maken. Een handige applicatie hiervoor is de app Scanbot. In december is Scanbot 6.5 uitgebracht met een vernieuwd design en nieuwe functies. Voorbeelden van de nieuwe functies is Google Drive synchronisatie en het samenvoegen en/of klonen van documenten.

SwiftScan: Scan PDF-documenten
SwiftScan: Scan PDF-documenten
Ontwikkelaar: Maple Media
Prijs: Gratis

Gboard toetsenbord app

Gboard

Google bracht een update uit voor de toetsenbord-app Google Toetsenbord. Deze app gaat voortaan door het leven onder de naam Gboard. Naast een nieuwe naam zijn er ook verschillende nieuwe functies aan de toetsenbord toegevoegd. Denk aan het snel vinden en toevoegen van gifjes in ondersteunende apps en direct vanuit de app een zoekopdracht doen bij Google, en het resultaat hiervan eventueel delen.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

OmaWeetRaad

Oma Weet Raad

De app van Oma Weet Raad bevat tal van handige tips en tricks voor in het huishouden. Hoe krijg je die vette laag uit je pan, wat moet je doen met bepaald onkruid en hoe krijg je die wijnvlek uit je kleding? De vragen staan gecategoriseerd in de app en het antwoord op je vraag vind je gewoon in de Oma Weet Raad app.

OmaWeetRaad
OmaWeetRaad
Ontwikkelaar: Vormkracht10
Prijs: Gratis

ViewPointer app

ViewPointer

ViewPointer laat de mooiste foto’s zien in een bepaalde omgeving. Je kunt op zoek gaan naar je vakantiebestemming, of gewoon in je eigen buurt zoeken. De foto’s worden opgehaald uit de populaire fotosite’s 500px en Flickr. Foto’s kan je als favoriet markeren om ze later snel terug te vinden, of delen met je vrienden. We hebben de app uitgebreid behandeld in het artikel over de ViewPointer app.

Real Text Search app

Real Text Search

Real Text Search is een toffe app die je ‘in het echte leven’ helpt met het vinden van woorden. Op de computer hebben we de sneltoetsen CTRL+F (of CMD+F op Mac) om een document of dergelijke op een bepaald woord te doorzoeken. Met deze app kan je een foto maken en vervolgens ingeven welk woord je zoekt. De app markeert vervolgens de gevonden woorden.

Real Text Search
Real Text Search
Ontwikkelaar: Pandora Development
Prijs: Gratis

Swipetimes

Swipetimes Time Tracker

Swipetimes Time Tracker geeft je de mogelijkheid om op een erg strakke, duidelijke manier inzicht te krijgen in projecten en taken. Je kunt actuele maar ook toekomstige en eerdere projecten bekijken. Hoeveel tijd je aan welke (sub-) taak hebt besteedt, en meer details worden in mooie grafieken en statistieken weergegeven. Ook kan je de informatie uit de app exporteren naar bijvoorbeeld CSV of Excel. Tevens kan het synchroniseren met bijvoorbeeld je Google Agenda.

Swipetimes › Time tracker
Swipetimes › Time tracker
Ontwikkelaar: Leon Chiver
Prijs: Gratis

Wil je altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste Android-nieuws? Download dan de gratis, advertentie-vrije app van DroidApp. Dat kan via onderstaande button.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel