Opera geeft Android-browser grote update met frisse, nieuwe vormgeving

Het Noorse Opera rolt vanaf nu een update uit voor de Android-versie van browser Opera. Met de update wordt de vormgeving van de toepassing flink vernieuwd. Naast het strakke nieuwe design zijn er ook verschillende verbeteringen in de functionaliteit doorgevoerd.

Opera 41 voor Android

De Android-app van Opera Browser heeft een flinke update gekregen. Direct bij het opstarten van de app valt de roodgekleurde header op met het verbeterde startscherm. Het startscherm, ofwel de snelkiezer, bestaat uit tabbladen en geeft je naast de snelkoppelingen van je favoriete websites, ook inzicht in het laatste nieuws.

Nieuwsfeed

Via het plusje kan je de onderwerpen die jou interesseren aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld categorieën toevoegen als reizen, auto’s, wonen of zakelijk in de nieuwsfeed. De inhoud kan in de leesmodus geopend worden. Hiermee wordt de focus op de tekst gelegd en moet afleiding worden voorkomen, zo meldt het bedrijf. In Opera 41 voor Android is ook een translate-functie te vinden die content op de webpagina kan vertalen.

Ook zijn de posities van verschillende functies verplaatst. Via het icoontje van de instellingen, krijg je snel inzicht in offline opgeslagen pagina’s. Daarnaast vind je hier ook een overzicht van de downloads, de bookmarks en geschiedenis. Onder dit overzicht vind je het menu met instellingen waar je onder andere de databesparing in kunt schakelen en de strengheid hiervan kunt aanpassen.

Downloaden

De update voor Opera wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Het kan dus even duren voordat de update op je toestel beschikbaar is. Je kunt de update downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Opera-browser met VPN
Opera-browser met VPN
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel