Opera Mini krijgt flinke update met video besparing en toegang tot SD-kaart

De compacte browser Opera Mini heeft een flinke update gekregen, gebruikers van de browser kunnen nu nog meer data besparen met de nieuwe video boost modus. Het optimaliseren van video’s is niet de enige nieuwe functie die de browser heeft gekregen.

Opera Mini ontvangt forse update

Wie een bestand wil downloaden via de browser, kon dat bestand voorheen alleen op het interne geheugen plaatsen. Met de update krijgen apparaten die beschikken over Android 4.4.4 KitKat en hoger de mogelijkheid om bestanden rechtstreeks op te slaan naar SD-kaart. Het is eveneens voor deze gebruikers mogelijk om bestanden te uploaden vanaf een geheugenkaart.

Als je extreem zuinig bent op je databundel dan kan de “video boost” je nog verder helpen met het benutten van je MB’s. Voor het optimaliseren maakt het bedrijf gebruik van haar Rocket Optimizer die een gemiddelde besparing van 60% weet te noteren. Daarmee is het in theorie dus mogelijk om dubbel zoveel video’s te kijken met hetzelfde dataplan.

In deze update voor de Opera Mini browser is ook het snel scrollen verbeterd en kun je foto’s verkleinen nog voordat je deze gaat uploaden. Ook wijzigt de statusbalk nu automatisch van kleur op Lollipop en Marshmallow apparaten. Opera Mini is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Opera Mini webbrowser
Opera Mini webbrowser
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel