Opera updatet haar twee Android-browsers: nog meer besparen op data

De Noorse ontwikkelaars van Opera Browser hebben updates uitgebracht voor hun Android-applicaties. Het gaat om de app Opera Browser en om Opera Mini. Niet alleen het nieuwe logo is doorgevoerd bij de updates, ook het besparen van data en een aantal vernieuwende functies zijn er bijgekomen.

Opera voor Android

Een van de populairste browser voor Android is bijgewerkt naar een nieuwe versie. Vanaf nu vind je het nieuwe logo van Opera op je homescreen. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd waardoor het aantal mogelijkheden verder is uitgebreid. Onder andere de manier van het besparen van data is uitgebreid. In het menu vind je nu de mogelijkheid om de beeldkwaliteit aan te passen en ook de videocompressie in te schakelen.

Opera Browser

Opera is bekend met de handige app Opera Max, waarmee wij zelf tijdens de vakantie al erg veel data wisten te besparen. Bepaalde onderdelen van deze app zijn dan ook doorgevoerd in de browser zelf. Het besparen op video’s zorgt ervoor volgens Opera dat ook het bufferen tot het verleden hoort. Daarnaast bespaar je dus ook nog eens op je internetbundel.

Opera Mini

Opera Mini is ook bijgewerkt. Bij het downloaden van een bestand krijg je na het downloaden voortaan een melding. Via deze melding kun je direct het opgehaalde bestand weergeven of openen op je smartphone. Ook is de manier van het schakelen tussen tabbladen verbeterd in Opera Mini voor Android. Zo kan je een nieuw tabblad ongemerkt op de achtergrond openen terwijl je op het huidige scherm zonder problemen verder leest.

Beide updates voor de Opera browsers zijn via onderstaande buttons te downloaden uit de Google Play Store.

Opera-browser met VPN
Opera-browser met VPN
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Opera Mini webbrowser
Opera Mini webbrowser
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel