Opera Mini update laat gebruikers extreem besparen op dataverbruik

Opera heeft diverse applicaties die ervoor zorgen dat je veel kan besparen op je dataverbruik. Niet alleen de browsers van het bedrijf zijn hiervoor erg handig, ook andere apps laten je flink besparen op het mobiele dataverbruik. Een nieuwe update voor de browser Opera Mini geeft je meer mogelijkheden hierin.

Opera Mini

Opera Mini is bijgewerkt naar een nieuwe versie. Vandaag bestaat de browser tien jaar en dat vieren ze met een update. In 2005 werd Opera Mini uitgebracht voor verschillende mobiele platforms (denk aan mobiele besturingssystemen op je Nokia). Webpagina’s werden veel sneller geladen via de toch al trage internetverbindingen van toen. Op de smartphone is Opera Mini nog steeds een erg populaire browser.

Opera Mini

Vandaag is de update te downloaden uit de Google Play Store. Met de nieuwste versie van Opera Mini voor Android is het mogelijk om nog meer data te besparen. Je kan kiezen tussen hoge databesparing en extreme databesparing. De hoge databesparing zorgt ervoor dat elementen zoals afbeeldingen worden gecomprimeerd, maar dat de website nog steeds prettig oogt.

Opera Mini browser

De extreme databesparing gaat radicaler te werk. Hier wordt de data zoveel mogelijk bespaard, wat als voordeel heeft dat je niet op onnodig hoge kosten wordt gejaagd met een kleine databundel of bijvoorbeeld in het buitenland. Daarnaast is deze stand interessant wanneer je over een slechte en/of trage verbinding probeert te internetten. Je hoeft dan niet te wachten totdat die ene foto is ingeladen.

Eerder schreven we al een uitgebreide review over de erg handige app Opera Max. Deze tool heeft ons tijdens de vakantie honderden MB’s bespaard, zonder dat we hiervan iets merkte. De nieuwste versie van Opera Mini browser kan gedownload worden via onderstaande button.

Opera Mini webbrowser
Opera Mini webbrowser
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel