Databesparende Opera Max app vooraf geïnstalleerd op 100 miljoen smartphones

Opera, bekend van de browsers maar ook verschillende apps, gaat haar app Opera Max vooraf installeren op 100 miljoen Android-smartphones. Veertien fabrikanten van smartphones, waaronder Samsung, Xiaomi, Oppo en Acer, gaan de databesparende applicatie meeleveren op hun toestellen.

Opera Max

Opera Max, een applicatie waarover we in onze eerdere Opera Max review al erg enthousiast waren, wordt de komende tijd op verschillende smartphones geïnstalleerd. Veertien fabrikanten zullen de applicatie waarmee op een slimme manier data bespaard kan worden vooraf installeren. Het gaat hierbij onder andere om de fabrikanten Acer, Oppo, Samsung en Xiaomi.

opera-max-1

In 2017 zal het aantal Android-toestellen met de vooraf geïnstalleerde Opera Max app staan op 100 miljoen. Opera Max kan gezien worden als een proxy-server die de verbinding op zich neemt. Door slimme compressie-technieken die Opera in huis heeft wordt hiermee zonder dat de gebruiker er iets van merkt, veel data bespaart. Het is op dit moment niet bekend of de fabrikanten alle toestellen leveren met Opera Max.

opera Max

Het gaat om toestellen van de volgende veertien fabrikanten; Acer, Cherry Mobile, Evercoss, Fly, Hisense, Mobiistar, Micromax, Oppo, Prestigio, Samsung, Symphony, Tecno, TWZ en Xiaomi. Via onderstaande button kan je Opera Max zelf ook al op je toestel downloaden.

Samsung Max VPN & Data Saver
Samsung Max VPN & Data Saver
Ontwikkelaar: Samsung Max apps
Prijs: Gratis
Via
Opera
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel