Databesparing-app Opera Max update met ‘Smart Alerts’ en verbeteringen

Opera, bekend van onder andere de browser(s) en de databesparing-app Opera Max heeft een update uitgebracht voor de laatst genoemde app. Opera Max is voorzien van verschillende verbeteringen waaronder de functie ‘Smart Alerts’ waarmee je apps kunt beheren die op de achtergrond stiekem data verbruiken. Volgens onderzoek gaat dertig procent van je databundel op aan apps die op de achtergrond internet gebruiken.

Opera Max

Opera Max is een erg handige tool waarmee je zonder dat je het hoeft te merken veel data kunt besparen. Niet alleen handig als je een datalimiet hebt, maar ook voor in het buitenland (review). Met de nieuwste versie van Opera Max kan je met de functie ‘Smart Alerts’ inzicht krijgen in applicaties die op de achtergrond stiekem data verbruiken. De functie is toegevoegd na eigen onderzoek van Opera. Maar liefst 30 procent van het dataverbruik zou op de achtergrond gebeuren.

Opera Max

In het overzicht met apps die je kunt blokkeren kan je nu ook duidelijker zien welke applicaties op de achtergrond stil je databundel gebruiken. Daar kan je ook ze blokkeren zodat datagebruik op de achtergrond door die app niet meer mogelijk is.

Verder is het logo van Opera Max vernieuwd en oogt deze wat moderner. Volgens Opera moet dit de nieuwe merkidentiteit weerspiegelen. De update voor Opera Max kan gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel