Opera Mini browser uitgebreid met QR-code functies

De minimalistische browser Opera Mini voor Android is voorzien van een aantal nieuwe functies. Eén van de nieuwe functies hebben te maken met de QR-code. Van een website kan je gemakkelijk een QR-code maken of je kan met Opera Mini QR-codes lezen. Maar de update brengt meer mogelijkheden.

Opera Mini: QR-code

In de nieuwste versie van Opera Mini, een alternatieve browser voor Android, kan je vanaf nu meer functies gebruiken. De Noorse ontwikkelaars hebben de applicatie voorzien van een mogelijkheid om een QR-code te scannen met de camera en vervolgens de actie hierop uit te voeren. Het icoontje voor de QR-functie vind je in het menu. Naast het lezen van een QR-code kan de applicatie ook zelf QR-codes maken van een website of pagina. Het aanmaken van een QR-code kan door de pagina via het deelvenster te delen.

Opera Mini ondersteunt nu ook de mogelijkheid om bij het uploaden van een bestand de camera te gebruiken. Je kan dus direct bij het kiezen van een bestand de optie selecteren om de camera te starten. Tevens is de interface voor het selecteren van de taal bijgewerkt en kan je voor elke categorie een andere zoekmachine uitkiezen. Voor ‘winkelen’ kan je bijvoorbeeld kiezen uit Amazon of eBay en bij web-zoekopdrachten uit onder andere Google, Wikipedia of Gouden Gids.

De update voor Opera Mini kan gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Opera Mini webbrowser
Opera Mini webbrowser
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel