Opera Max update: databespaar-app toont voortaan reclame op lockscreen bij VIP-modus

Opera Max is een populaire applicatie om het dataverbruik te reduceren. De applicatie heeft enige tijd geleden een update gekregen waarbij je iedere twaalf uur moest aangeven dat je gebruik wil maken van de databesparing. Met een nieuwe update hoeft dat niet meer, en kan je dankzij de VIP-modus altijd de databesparing actief houden.

Opera Max met VIP-modus

Met Opera Max kan je via een VPN gebruik maken van het internet. Via deze VPN wordt ervoor gezorgd dat het dataverbruik een stuk minder is en gecomprimeerd wordt. Dit heeft als voordeel dat minder snel je databundel er doorheen gaat, handig voor op vakantie bijvoorbeeld. Een eerdere update zorgde ervoor dat je iedere keer moest bevestigen dat je data wou besparen.

Opera Max VIP-modus

Dit werd als storend ervaren. De reden van deze stap was om geld te verdienen om zo de servers voor de VPN te bekostigen. Bij dat scherm werden namelijk advertenties getoond. Nu stapt Opera hier deels van af en komt het met een VIP-modus. Deze modus kan je inschakelen bij de instellingen en je hoeft niet meer iedere 12 uur de databesparing te bevestigen. Het enige nadeel aan de zogenoemde VIP-modus is dat er tijdens het opladen van je telefoon een advertentie getoond wordt op je vergrendelscherm.

Opera Max advertentie

Echter wordt verder geen advertentie ongevraagd op je scherm getoond. Opera wil hiermee geld verdienen om zo de kosten voor het gebruik van de servers te kunnen betalen. De update is vanaf nu te downloaden uit de Google Play Store. Want Opera Max blijft nog steeds een nuttige applicatie.

Lees ook

Reageer op dit artikel