Opera VPN app geeft iedereen gratis toegang tot VPN

Opera, bekend van de verschillende browser-apps en Opera Max, heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor de mobiele platformen. Met Opera VPN kan iedereen gratis gebruik maken van een VPN verbinding. Internetten via een VPN wordt op deze manier een stuk veiliger.

Opera VPN

Het van oorsprong Noorse Opera heeft een eigen VPN app uitgebracht in de Google Play Store. Met de applicatie kan je geheel kosteloos een VPN-verbinding opzetten. Dit maakt internetten veiliger, ben je meer anoniem en kan je bijvoorbeeld websites bezoeken die alleen voor mensen uit dat land beschikbaar zijn.

Wat is VPN?

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’ en is eigenlijk een persoonlijk, eigen netwerk binnen een bestaand netwerk. De VPN-verbinding is versleuteld en zorgt ervoor dat de kans op hackers en pottenkijkers tot een minimum beperkt wordt. Derden en websites kunnen je (minder) goed volgen en tevens kan je door een bepaalde locatie te kiezen toegang krijgen tot websites die normaal niet in jouw land bereikt kunnen worden.

De app

Veel gratis VPN diensten hebben beperkingen. Opera slaat met de app Opera VPN een andere weg in en biedt haar dienst volledig gratis aan, zonder datalimiet. Opera VPN blokkeert (ad-)trackers die je volgen en je krijgt de mogelijkheid om de virtuele locatie aan te passen. Je kunt op dit moment kiezen uit vijf verschillende locaties. Hiertoe behoren Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada en Singapore. Dit aantal zal in de toekomst uitgebreid worden.

Om de online privacy te garanderen kan Opera VPN op de achtergrond scannen op risicovolle WiFi-netwerken. Wanneer een netwerk volgens Opera tekortschiet qua veiligheid, zal de app je adviseren een VPN op te zetten. Bij een ‘A’ is het netwerk veilig, bij een ‘F’ is de verbinding onveilig. Hierbij wordt gekeken of het netwerk privé of openbaar is, hoe de versleuteling is, hoeveel apparaten de verbinding delen en of derden toegang kunnen krijgen tot het controleren van apparaten.

Wanneer je de Opera VPN app voor het eerst gebruikt krijg je een introductie met uitleg. Olaf de VPN-viking helpt je met het instellen van de applicatie. De werking van Opera VPN is erg eenvoudig. Om de dienst gratis te kunnen houden, worden er wel enkele advertenties in de applicatie weergegeven.

Aanvullend kan je nog een aantal modules inschakelen voor nog meer veiligheid. In de app kan je de VPN verbinding met een druk op de knop in- of uitschakelen. Wanneer de interface roodgekleurd is, dan is er geen VPN-verbinding actief. Is de applicatie groengekleurd, dan is er een VPN verbinding opgezet. Dit herken je ook aan het icoontje van een sleutel bovenin beeld.

Downloaden

Je kunt Opera VPN gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Opera Free VPN - Unlimited VPN
Opera Free VPN - Unlimited VPN
Ontwikkelaar: OSL Networks
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel