Mobile Data Usage: strakke app geeft inzicht in dataverbruik

Ook altijd nieuwsgierig naar het dataverbruik op je smartphone? Dan is de app ‘Mobile Data Usage’ zeker een aanrader. Hij toont op een strakke manier overzichtelijk je verbruik. En waarschuwt ook als je bundel bijna verbruikt is.

Mobile Data Usage

Na installatie doorloop je een aantal stappen waarbij je aan moet geven welke databundel je hebt. Na het proces word het scherm getoond met het verbruik per app. Hier is in het begin nog niet zoveel te zien en de app geeft dan ook aan om de volgende dag terug te komen.

Datagebruik

De app geeft het datagebruik aan per app maar daarnaast ook middels een taartdiagram het dataverbruik per groep. Het cumulatieve gebruik word getoond in een grafiek en het totaal dataverbruik per dag in staafdiagrammen. Op die manier kan je snel zien waaraan je je data besteed en op welke dagen het verbruik het hoogst is en hier op inspelen.

Het datagebruik kan aangegeven worden voor mobiel, wifi of beiden gecombineerd. En ook heb je de mogelijkheid om per applicatie te kijken wat het gebruik is voor WiFi en mobiel in combinatie met een staafdiagram om de dagen te kunnen vergelijken.

Periode

Indien je de applicatie al meerdere periodes hebt draaien op je smartphone kan je door middel van de roze knop met kalenderlogo terugkijken naar het gebruik in het verleden en zo zien of er een verandering is in het verbruik. Erg handig als je op het punt staat een nieuw abonnement aan te gaan om te beslissen wat voor bundel je gaat nemen.

Downloaden

De applicatie is gratis beschikbaar via de Play Store en zal ook altijd gratis blijven. Tevens is er ook geen reclame aanwezig.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel