Opera Mini voor Android integreert ad-blocker

Niks is vervelender dan een website bezoeken en overspoeld worden met een grote lading aan advertenties. Daar hebben ze bij Opera wat op verzonnen. De mobiele browser Opera Mini is nu voorzien van een ingebouwde ad-blocker die advertenties voor je uit de webpagina filtert.

Opera Mini ad-blocker

De Noorse ontwikkelaars Opera hebben hun Opera Mini browser voor Android voorzien van een update. De compacte mobiele browser is voorzien van verschillende verbeteringen. Als eerst krijg je bij het starten van de app te zien of je de ad-blocker functionaliteit wilt activeren. Deze heeft als voordeel volgens Opera dat een pagina sneller geladen wordt en hierdoor ook minder data verbruikt. We hebben de proef op de som genomen.

De ad-blocker lijkt nog niet volledig te werken. Met regelmaat zien we gewoon nog dezelfde -storende- advertenties op websites voorbij komen. Wel blijkt dat wanneer de databesparingsstand op ‘extreem’ wordt gezet, hier wel verschil in is en er meer advertenties verborgen worden. Het gevolg hiervan is wel dat webpagina’s hiermee uit hun verband worden getrokken. Van de flinke snelheidsverbetering merken we niet gek veel.

Opera Mini heeft met de update een aantal nieuwe animaties gekregen als een website wordt geladen en er is een stop-knop aanwezig, als je niet wilt dat een pagina verder wordt geladen. De Android-app heeft verder hints gekregen waarmee je als gebruiker meer uit de mobiele browser kunt halen. Tot slot kan je vanuit de adresbalk nu door op het plusje te drukken een snelkoppeling aanmaken op je homescreen van een website.

De update voor Opera Mini kan via onderstaande button gedownload worden uit de Google Play Store.

Opera Mini webbrowser
Opera Mini webbrowser
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel