De 12 beste apps van november 2016

In de maand november hebben we op DroidApp weer een hoop nieuws behandeld. Ook hebben we natuurlijk weer over de nodige Android-applicaties geschreven. Op iedere eerste dag van de maand zetten we het belangrijkste nieuws, en de beste apps van de afgelopen maand voor je op een rij. Dit keer de beste apps van november 2016.

Beste Android-apps van november

In november hebben we op DroidApp veel nieuws, toestellen en apps behandeld. Wil je overstappen van zorgverzekering? Lees dan zeker het uitgebreide artikel over zorgverzekering apps. Want niet iedere verzekeraar heeft een app, of heeft dezelfde mogelijkheden. Daarnaast vind je een overzicht met de beste dual-sim smartphones van 2016 en zetten we 12 cadeautips voor 2016 voor de gadget-liefhebber op een rij.

Android december cadeau

Deze maand verscheen ook een onderzoek naar meest populaire apps in Nederland, is er de Galaxy S7 cashback-actie, Moto G4 cashback en heeft ook Sony een cashback-actie voor de Xperia X Compact. In een ander artikel hebben we maar liefst 24 handige Xperia tips voor je op een rij gezet en lees je alles over de nieuwe functies in EMUI 5.0. Deze maand verschenen er ook verschillende nieuwe telefoons in Nederland; de Wiko Ufeel Prime, de Huawei Mate 9, Lenovo K6, Lenovo P2 en Alcatel Shine Lite.

Zoals gezegd hebben we op DroidApp ook een reeks applicaties behandeld. Hier hebben we een selectie van gemaakt. We zetten de beste applicaties van november 2016 voor je op een rij, in willekeurige volgorde.


Google Fotoscan

Google Fotoscan

We hebben vast nog wel in een kast of laatje een fotoboek liggen. Zonde toch, om niks meer met die foto’s te doen? Dat dachten de mensen bij Google ook en kwamen deze maand met de app Google Fotoscan. Met deze applicatie maak je gemakkelijk en nauwkeurig een scan van je analoge foto en deze wordt omgezet in een digitaal beeld. Echter is de applicatie van nog meer functies voorzien, die we op een rij zetten in ons artikel over Google Fotoscan.

Fotoscan van Google Foto's
Fotoscan van Google Foto's
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Route Optimizer

Route Optimizer & Planner

Natuurlijk kan je je route plannen met verschillende navigatie-apps zoals Google Maps, maar er is ook nog de app Route Optimizer. Wanneer je verschillende adressen aan moet doen, komt deze applicatie zeker van pas. Je vult in de app in welke locaties je moet bezoeken, en Route Optimizer kijkt voor je welke volgorde je het beste kunt afleggen. De applicatie ziet er strak uit, doet goed zijn werk en is van de ontwikkelaar van Monospace en Today Calendar. Aanrader!

Circuit routeplanner
Circuit routeplanner
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Climendo

Climendo

In onze weer-app test 2016 kon je al lezen welke weer-app het beste is. Mocht je toch op zoek zijn naar een andere weer-applicatie dan is de Climendo app misschien iets. Deze app combineert de weersvoorspellingen van verschillende weerproviders. Vervolgens rolt hier een samenvatting uit en kijkt de applicatie welke dienst er normaliter het dichtst bij de waarheid zit. Zo moet je volgens Climendo altijd het beste weerbericht krijgen.

Climendo Basic
Climendo Basic
Ontwikkelaar: Climendo AB
Prijs: Gratis+

Flitsmeister

Flitsmeister 6.0

In november brachten de Nederlandse ontwikkelaars van Flitsmeister een grote update uit; Flitsmeister 6.0. Verschillende voorheen Pro-functies kwamen gratis beschikbaar. Daarnaast valt natuurlijk direct het nieuwe design van de Flitsmeister app op. Je bereikt nu sneller de routefunctie en er zijn verschillende andere verbeteringen doorgevoerd.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

PDF Viewer

PDF Viewer

De PDF Viewer app is een handig hulpmiddel om PDF-bestanden mee te lezen. Daarnaast kan je met de tool een handtekening toevoegen, een afbeelding plaatsen of een lijn tekenen. Natuurlijk kan je met de applicatie ook notities toevoegen aan een document en kan je de volgorde van pagina’s aanpassen en verwijderen. De app wordt nog doorontwikkeld en we verwachten in de toekomst nog meer functies voor de toepassing.

PDF Viewer - Lezen en bewerken
PDF Viewer - Lezen en bewerken
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Android Auto

Android Auto

Google bracht een update uit voor de app Android Auto. Vanaf nu is het mogelijk om de applicatie in iedere auto te gebruiken, ook als deze niet vanuit de fabriek Android Auto ondersteunt. De Android Auto app laat je tijdens je autorit minder snel afleiden. Zo kan je met een druk op de knop berichten (ook WhatsApp, Telegram of andere chat-gesprekken) beantwoorden met dat je in de auto zit. Tevens kan je snel navigatie starten, een oproep doen of muziek afspelen. De app is officieel niet in Nederland uitgebracht. In dit artikel lees je hoe je Android Auto in Nederland kunt gebruiken, zonder teveel moeite.

Android Auto
Android Auto
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

ISS Live

ISS Live de aarde bekijken

Het ruimtestation ISS zweeft op honderden kilometers hoogte rond de aarde. Met de ISS Live app kan je live de beelden bekijken die door de videocamera opgenomen worden in HD. Daarnaast geeft de applicatie weer waar het ruimtestation op dat moment vliegt. Dankzij de ISS Live app kan je niet alleen de aarde vanaf boven bekijken maar kan je ook het televisiekanaal van de NASA bekijken.

ISS Live - HD Earth bekijken
ISS Live - HD Earth bekijken
Ontwikkelaar: Nadion
Prijs: Gratis+

Google Play Kiosk

Google Play Kiosk 4.0

Google heeft de Play Kiosk applicatie weer wat aandacht gegeven en wel met een grote update. In Google Play Kiosk 4.0 is de interface flink op de schop gegaan. Via de app krijg je nu op een nog mooiere manier het nieuws voorgeschoteld. Je kiest onderwerpen, bronnen en genres die je interesseren en alles wordt in strak Material Design getoond.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Het laatste tafeltje

Het Laatste Tafeltje app

Wil je uit eten, maar niet de volle pond betalen? Dan is de applicatie Het laatste tafeltje een interessante app. Met deze applicatie zie je precies waar je tegen korting ergens uit eten kunt. Dit kan je last-minute doen. Restaurants die meedoen verwachten dan hun tafels niet gevuld te krijgen, waardoor ze deze toch willen vullen en je met korting laten eten.

Het Laatste Tafeltje
Het Laatste Tafeltje
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Storytel

Storytel

Een boek lezen kan erg ontspannend werken… maar het huishouden moet ook nog gedaan worden. Met de Storytel app kan je luisteren naar je favoriete boek. Je kiest zelf door wie het voorgelezen wordt en kunt kiezen uit een groot aanbod van boeken. Zo hoef je je zelf niet te concentreren op de tekst, maar luister je gewoon ontspannen naar je boek.

Storytel
Storytel
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps live druktemeter

Google Maps heeft in november een groot aantal verbeteringen gekregen. Vanaf nu vind je in de applicatie bij verschillende plaatsen de live druktemeter. Zo zie je precies hoe druk het ergens op dit moment is. Ook werd de Android-app uitgebreid met tijdsbesteding, vind je hotelkamer foto’s en kwam Google Maps 9.41 met verschillende verbeteringen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Telegram

Telegram 3.14 snelle weergave

De chat-app Telegram is een erg interessant alternatief voor WhatsApp en andere chat-apps. Deze maand werd Telegram 3.14 uitgebracht. Deze update bracht een aantal aanpassingen en verbeteringen naar Telegram. Dankzij Instant View kan je artikelen van bepaalde websites direct vanuit de chat-app lezen. Tevens is de zoekfunctie verder verbeterd. DroidApp ontdekte tevens dat de Telegram belfunctie eraan zit te komen.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Ben je benieuwd naar de beste apps van de vorige maand? Raadpleeg dan ons overzicht met de beste apps van oktober 2016. Natuurlijk mag op je smartphone de DroidApp App niet ontbreken. Deze applicatie geeft je de toestel-specificaties, prijzen, de beste apps en natuurlijk het laatste Android-nieuws.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel