Google Play Kiosk 4.0: grote update brengt fris, nieuw design naar nieuws-app (+ APK)

De Google Play Kiosk is geüpdatet naar versie 4.0. De app, die ook wel Google Play Newsstand wordt genoemd, heeft met de update een fris nieuw (Material-) design meegekregen. Met de Google Play Kiosk 4.0 app blijf je op de hoogte van het nieuws uit verschillende media en de meest uiteenlopende genres en onderwerpen.

Google Play Kiosk 4.0

Google Play Kiosk 4.0 voor Android is uitgebracht. Na de grote update zien we de vormgeving met het vernieuwde Material Design, want onderin beeld vinden we de navigatiebalk met de vier verschillende opties. Op de voorpagina krijg je het actuele weer te zien met een persoonlijke boodschap. Dit venster kan je uitklappen waarbij je de verwachting ziet voor vandaag en de komende vier dagen. Hieronder zie je links de oude interface, rechts de nieuwe.

Bibliotheek

Het eerste scherm toont de actuele berichten met voorpaginanieuws. Deze bevat het laatste, belangrijkste nieuws dat mogelijk interessant voor je is. In de bibliotheek heb je de mogelijkheid om onderwerpen en bronnen toe te voegen aan je Kiosk en ook kan je een samenvatting vinden van nieuws van verschillende onderwerpen.

Ontdekken en Later lezen

De optie ‘Ontdekken’ geeft je de mogelijkheid om genres te kiezen en toont ook een snelkoppeling naar de Play Store om zelf media te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken, gezondheid, sport, wetenschap, special interest, huis en tuin en natuurlijk nieuws en politiek. In Google Play Kiosk 4.0 vind je hier ook populaire bronnen. Mocht je een artikel opgeslagen hebben om later te lezen, dan vind je deze logischerwijs terug onder het kopje ‘Later lezen’.

Google Play Kiosk 4.0

In de instellingen van Google Play Kiosk 4.0 vind je de mogelijkheid om een kleinere weergave van kaarten te tonen, zogenoemde minikaarten. Hierdoor kunnen er meer artikelen getoond worden op het scherm.

Downloaden

Google rolt de update voor Play Kiosk 4.0 gefaseerd uit via de Google Play Store. Wil je direct de nieuwe versie van de Google Play Kiosk app gebruiken, dan kan je alvast de APK downloaden.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel