Google maakt mobiel nieuws lezen sneller met AMP

Wanneer je met je mobiel zoekt naar nieuws op Google dan krijg je nu ook resultaten met een AMP-aanduiding te zien. AMP of Accelerated Mobile Pages zoals de technologie voluit heet zorgt ervoor dat content razendsnel geladen wordt op vrijwel iedere mobiele verbinding.

AMP Resultaten

Google heeft nu ook voor Nederlandse zoekopdrachten de AMP-aanduiding ingeschakeld, deze is in de resultaten te herkennen aan de “bliksemschicht” met de tekst AMP ernaast. Groot voordeel van deze speciale pagina’s is dat er veel data bespaard kan worden en dat deze een stuk sneller laden dan de volledige website. In de Verenigde Staten zijn AMP-resultaten al langer zichtbaar, maar nu kun je ook van Nederlandse titels een AMP-pagina tevoorschijn zien komen.

AMP Pagina's van DroidApp

Uitgevers als De Persgroep en Sanoma alsmede de regionale omroepen bieden dergelijke AMP-pagina’s aan. Een aantal maanden geleden hebben wij onze AMP-pagina’s stilletjes gelanceerd, deze zijn op te vragen door bij een willekeurig artikel “/amp/” toe te voegen aan de URL.  Omdat alle extra’s en bepaalde visuals zijn weggelaten zul je opmerken dat deze pagina een stuk sneller zal laden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel