Google Fotoscan: nieuwe app laat je je foto’s van vroeger digitaliseren

Google heeft een nieuwe applicatie aangekondigd; Google Fotoscan, ofwel PhotoScan. De nieuwe app maakt het mogelijk om foto’s van vroeger te digitaliseren. Dit alles gewoon met je tablet of smartphone in hoge kwaliteit. Het delen van foto’s moet dankzij de nieuwe Google Fotoscan app nog makkelijker worden.

Google Fotoscan

Google Fotoscan, in het buitenland Google PhotoScan, is de nieuwste applicatie van het bedrijf. Via deze app kan je via je smartphone of tablet oude foto’s en fotoboeken digitaliseren. De applicatie zorgt ervoor dat de foto’s in hoge kwaliteit gescand worden, zonder storende glans of schittering.

Foto’s van vroeger inscannen

De kunstmatige intelligentie in de Fotoscan app zorgt ervoor dat je de beste digitale versie van een afgedrukte herinnering krijgt, zo meldt Google. Het scannen en opslaan van een foto zou hoogstens 5 seconden duren. Na het inscannen van de foto kan je verschillende acties uitvoeren. Zoals de witbalans, correctie van de beeldverhouding, roteren en automatische verbetering. Ook is er nog een aanvullende optie om alsnog de glinstering en glans uit een foto te verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de foto. De foto wordt opgeslagen in Google Foto’s.

Onderzoek

Uit onderzoek van Google blijkt dat vier op de vijf Nederlanders nog fotoboeken heeft van vroeger. Slechts twee procent zou deze digitaal hebben. De helft zou het liefst wel zijn of haar fotoboeken digitaliseren om ze voor altijd te kunnen bewaren, vaker te kunnen terugkijken en gemakkelijker te delen met anderen. Bredere details van het onderzoek vind je in onderstaande infographic.

Ordenen bewaren foto's Google onderzoek

Downloaden

De Android-app van Google Fotoscan is te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Fotoscan van Google Foto's
Fotoscan van Google Foto's
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel