Google Maps 9.38: speciaal album voor voedselfoto’s en persoonlijke agenda integratie (+ APK)

Google Maps rolt met de tijd updates uit waarbij we kunnen genieten van verschillende nieuwe functies. Ook vandaag staat er weer een update klaar voor de kaarten-app. Google Maps 9.38 voegt speciale fotoalbums toe met voedselfoto’s en voegt een tabblad toe met evenementen, gepersonaliseerd op jouw agenda.

Google Maps 9.38

Google Maps 9.38 is uitgebracht. Hoewel het een beta-versie betreft, is deze update gewoon voor iedereen beschikbaar. De update brengt een tweetal nieuwe functies. Als eerst is er nu een speciale sectie met een fotoalbum met voedselfoto’s.

Google Maps 9.38 van het menu

Voedselfoto’s

Deze nieuwe functie duikt op bij restaurants en eetgelegenheden als ‘Foto’s van menu’. Wel dienen er voldoende voedselfoto’s geüpload te zijn door de gebruikers, anders worden de foto’s niet gesorteerd. De foto’s hoeven niet door de gebruiker als voedselfoto gemarkeerd te worden. Het algoritme van Google weet hierin onderscheid te maken.

Aankomende evenementen

Nieuw is ook het tabblad ‘Aankomend’ in het overzicht met ‘Mijn plaatsen’. Vond je hier eerder al onderdelen zoals de plaatsen met een label en opgeslagen plaatsen, nu vind je hier ook aankomende locaties. Dit zijn locaties die je in je agenda hebt opgeslagen of die uit Gmail worden ingelezen.

Google Maps 9.38 aankomend evenement

Bij de locatie wordt ook aangegeven voor welke datum en tijd je hier een afspraak hebt staan. Ook de omschrijving van je agenda-item is zichtbaar. Uiteraard is deze informatie alleen voor jouzelf beschikbaar en niet zichtbaar voor anderen. Vanuit dit tabblad kan je ook het item openen in de agenda-app.

Downloaden

De update naar Google Maps 9.38 betreft een beta-versie, die dus op een later moment als publieke versie in de Play Store zal verschijnen. Mocht je direct gebruik willen maken van de nieuwe functies, dan kan je deze downloaden als APK. Houd er rekening mee dat de APK-versie per toestel kan verschillen.

Sinds korte tijd kan je ook gebruik maken van de gezichtsveld-modus en kwamen we van de week de nieuwe ‘verkeer in omgeving‘ functie tegen in Google Maps die je nu kunt gebruiken.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel