Google Maps meldt voortaan de verkeersinformatie in je omgeving

Google Maps breidt de verkeersinformatie in de kaartendienst verder uit. Waar we eerder al notificaties en meldingen kregen met de verkeerssituatie op je route, word je nu ook op de hoogte gehouden van andere verkeersinformatie in je eigen omgeving, zo ontdekte DroidApp.

Google Maps verkeersinformatie omgeving

Kaartendienst Google Maps is een erg handige applicatie waarmee je plaatsen kunt ontdekken, je route kunt plannen en kunt navigeren. De app wordt echter ook vaak gebruikt om te kijken hoe druk het is op de wegen. Sinds langere tijd biedt Google (Now) al de mogelijkheid om notificaties te ontvangen van de verkeersdrukte op jouw route, maar deze functie wordt nu uitgebreid.

Google Maps verkeer omgeving

DroidApp ontdekte de nieuwe functie in de Android-app van Google Maps. In de routeplanner van de app is nu de optie ‘verkeer in uw omgeving weergeven’ te zien. Deze functie laat vervolgens de actuele verkeerssituatie zien in je omgeving. Staat er bijvoorbeeld file op de A58, de A9 of toch de A27? In het ‘verkeer dichtbij’ overzicht krijg je te zien hoeveel minuten vertraging er is op die wegen. Wanneer de verkeerssituatie zonder grote vertragingen is, wordt dit uiteraard ook weergegeven in Google Maps.

Rijmodus

Vanuit dit scherm kan je ook beginnen met rijden door het gebruik van de rijmodus, die eerder in Google Maps werd geïntroduceerd. Onder het tandwiel vind je de instelling om de functie met de Google Maps verkeersinformatie meldingen in- of uit te schakelen. Want wanneer het in je omgeving druk is, kan je ook meldingen ontvangen van de verkeerssituatie in je omgeving.

Update

Deze functie lijkt via een server-side update toegevoegd te worden aan de Google Maps app. Het lijkt te gaan om een gefaseerde uitrol waardoor het even kan duren totdat iedereen de nieuwe functie kan gebruiken met de verkeersinformatie.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel