Google Maps rolt ‘Beginnen met rijden’ uit om sneller te navigeren

Zojuist lijkt Google Maps een nieuwe functie toegevoegd te hebben aan de Android-app. Vanaf nu kan je nog sneller navigeren dankzij de functie ‘beginnen met rijden’. De functie wordt aan de navigatie-app toegevoegd middels een server-side update.

Google Maps: beginnen met rijden

In het menu van Google Maps hebben we een nieuwe functie ontdekt genaamd ‘Beginnen met rijden’. Deze functie maakt het mogelijk om sneller de navigatie te starten. Je hoeft niet langer meer eerst de zoekfunctie te gebruiken, het adres in te tikken en vervolgens aangeven dat je wilt navigeren. Vanochtend was de functie nog niet beschikbaar in onze Google Maps-app.

Na het drukken op ‘beginnen met rijden’ wordt je huidige locatie getoond, en kan je direct je bestemming instellen. Bovenin beeld zie je eerst een aantal voorzieningen waar je snel naar toe kunt navigeren; zoals een restaurant, parkeerplaats, tankstation of pinautomaat. Ook worden eerder gebruikte zoektermen getoond voor het navigeren. Als je de gewenste locatie hebt gekozen, krijg je onderin beeld de mogelijkheid te zien om te starten met navigeren of om dit te annuleren.

Zoals gezegd wordt de functie middels een server-side update uitgerold. Je hoeft dus geen update te downloaden uit de Play Store. Onlangs werd Google Maps 9.25.1 uitgebracht met verschillende nieuwe functies. Vandaag introduceerde Google ook Paleis Noordeinde in Street View.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel