Google Maps laat je nu tussenstop maken voor nuttige plaatsen langs je route

Google Maps heeft stilletjes een nieuwe functie doorgevoerd in Nederland, zo ontdekte we zojuist. Vanaf vandaag krijg je de mogelijkheid om de nuttige locaties langs je route weer te geven, zogenoemde POI locaties. Eerder werd deze handige functionaliteit al uitgerold in de Verenigde Staten. Mocht je op zoek zijn naar een tankstation, restaurant of iets anders; dan biedt deze functie uitkomst.

Google Maps: nuttige plaatsen

Vanaf nu is het in Google Maps mogelijk om een tussenstop toe te voegen aan je route. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tussenstop bij een tankstation, café of supermarkt. Tijdens het navigeren is in Google Maps nu een zoek-button te zien die je de mogelijkheid geeft om te zoeken naar een POI (point of interest) langs de route. De functie kwam eerder al beschikbaar in de Verenigde Staten in Google Maps 9.16 maar was toen nog niet in Nederland beschikbaar.

Google Maps tussenstop

Langs de route

Zoek je tijdens het gebruik van de navigatie in Google Maps naar een tankstation langs de route, dan zal Maps je de suggesties voor tankstations geven. Je krijgt daarbij precies te zien hoelang het rijden is naar het desbetreffende pompstation. Als je het tankstation van je keuze hebt aangegeven, dien je de tussenstop nog eenmaal definitief toe te voegen zodat hij als ‘via’ wordt toegevoegd aan je route. Ook kan je hem gemakkelijk weer uit je route verwijderen, mocht je dit wensen.

Update downloaden

De functie is vanaf nu middels een server-side update beschikbaar in Google Maps. Er is geen aparte update nodig voor de applicatie zelf.

Tip: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel