Google Maps 9.19: meer instellingen, mogelijkheden en verborgen functies (+ APK)

Google Maps 9.19 is uitgebracht voor Android. De nieuwste versie van de kaarten-app bevat verschillende verbeteringen op het gebied van instellingen en mogelijkheden. We vinden nu een nieuwe ‘autorijden’ snelkoppeling; een slimme automodus en zijn er aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies die we binnenkort zullen gaan zien in Google Maps.

Google Maps 9.19

Een nieuwe versie van Google Maps wordt vanaf nu uitgerold. In Google Maps 9.19 zijn diverse nieuwe functies toegevoegd voor de navigatie. We zetten de nieuwe functies in de Android-app van Maps voor je op een rij.

Timeline

De kaartendienst geeft vanaf nu meer controle over je tijdlijn in Google Maps. De timeline-functie in Google Maps werd van de zomer uitgerold en laat je precies zien waar je bent geweest in het verleden. Vanaf Google Maps 9.19 kan je instellingen hiervan beheren en kan je aangeven wat er getoond moet worden.

Google Maps 9.19

Snelle automodus

Met de snelle automodus kan je een snelkoppeling plaatsen op het homescreen. Deze snelkoppeling krijgt de naam ‘rijden’. Na het tikken op dit icoon geeft Google Maps je wat informatie over de rit. Er wordt dus geen routebegeleiding gestart, maar is handig voor als je zelf de route al weet. Het geeft informatie over een ongeval, wegversperring of drukte op de weg. Het moet een slimme functie zijn die op basis van je locatiegeschiedenis vertelt of je zonder problemen naar je werk of naar huis kunt rijden.

Helaas is de functie nog niet bij iedereen zichtbaar. De ‘drive mode’ snelkoppeling is weliswaar beschikbaar, maar er wordt nog niet overgeschakeld naar de desbetreffende modus. Naar verwachting zal dit komende week door Google opgelost gaan worden, wellicht via een server-side update.

Google Maps 9.19

Audio toggle

Een toggle duikt nu op tijdens het navigeren met Google Maps. Een klein speaker-icoontje is te zien waarmee je de mate van gesproken navigatie kunt aanpassen. Wanneer er op getikt wordt kan je ervoor kiezen het geluid te dempen, alleen meldingen uit te spreken of alles uit te spreken.

Google Maps 9.19

To-Do lijst

Het plannen van je reis doormiddel van een to-do lijst is voor alsnog onmogelijk in Google Maps. Toch lijkt het er op dat er een functie in ontwikkeling is die precies dat mogelijk moet maken. Dat ontdekte AndroidPolice in een teardown van het APK-bestand. Een tekstregel verwijst naar het laden van een to-do lijst; “Unable to load your to-do list”. Deze functie zullen we dus binnenkort gaan terugzien in Google Maps.

Downloaden

Google Maps 9.19 zal vanaf nu uitgerold gaan worden via de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, download dan de Google Maps 9.19 APK. Houd er rekening mee dat de versie van het APK-bestand per toestel kan verschillen!

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel