Google Maps 9.20: duidelijkere navigatie en diverse verbeteringen (+ APK)

Vandaag heeft Google Maps weer een nieuwe versie uitgebracht van de Android-app. In Google Maps 9.20 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. De grootste verbetering die in deze versie is toegevoegd is de navigatie die nu veel duidelijker is. Vanaf nu sla je niet meer de verkeerde straat in, zo is de gedachte achter Maps 9.20.

Google Maps 9.20

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht voor de kaarten-app Google Maps. We zijn vandaag aangekomen bij Google Maps 9.20 en hierbij zijn er verschillende verbeteringen toegepast. We zetten alle verbeteringen voor je op een rij.

Foto’s, beoordelingen en telefoongesprekken

In het overzicht met reviews vind je nu bij een recensie niet langer meer de foto’s los maar kan je de foto’s bijvoegen. Hierdoor wordt de recensie duidelijker, voorheen waren de foto’s los van de beoordelingen te vinden. In het menu met instellingen kan ingesteld worden dat tijdens een telefoongesprek de gesproken routebeschrijving wel of niet afgespeeld moet worden.

Tijdlijn

De tijdlijn in Google Maps gebruik ik persoonlijk met grote regelmaat. Het is een leuke en handige manier om te bekijken waar je op een bepaald moment bent geweest. Vrijwel tot op de minuut en meter nauwkeurig weet Google waar je op dat moment was. In Google Maps 9.12 werd de timeline functie toegevoegd en is nu verder uitgebreid. (lees ook: Tip: locatiegeschiedenis in Google Maps uitschakelen)

Handmatig toevoegen

Mocht Google een plaats waar je bent geweest over het hoofd gezien hebben, dan kan je die nu handmatig toevoegen. Je kunt de enorme database gebruiken van Google Maps om een locatie toe te voegen waarna Maps een schatting maakt van de tijd. Mocht die niet kloppen, kan je de tijd dat je op die locatie was tot op de minuut nauwkeurig aanpassen.

Verbeterde navigatie

De grootste verbetering is de duidelijkere navigatie in Google Maps 9.20. Wanneer het druk is of er liggen meerdere straten in de buurt, zit verkeerd rijden in een klein hoekje. Met Maps 9.20 moet dit voorkomen worden, want tijdens het navigeren zullen straten, afritten en aanwijzingen voor bijvoorbeeld rotondes beter weergegeven worden met een blauwe bewegwijzering. Een handige toevoeging!

Download

Google Maps 9.20 zal vanaf nu gefaseerd uitgerold gaan worden. Het kan dus even duren voordat je de nieuwste versie van Google Maps op je telefoon hebt staan. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, dan is de Google Maps 9.20 APK beschikbaar. Let op dat deze alleen 64-bit ARM-compatible is en dus niet op ieder toestel werkt. Mocht je twijfelen, wacht dan totdat de update klaarstaat in de Play Store.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel