Google Maps 9.23: verbeterde notificaties, aanwijzingen voor live verkeer en nog veel meer (+ APK)

Google Maps 9.23 is vandaag vrijgegeven en zal spoedig in de Google Play Store te vinden zijn. Versie 9.23 is voorzien van een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies. Denk aan de duidelijkere notificaties, meer keuze voor meldingen en het automatisch downloaden van offline kaarten. Verder zijn er aanwijzingen gevonden in Maps 9.23 voor live verkeer.

Google Maps 9.23

De kaartendienst Google Maps heeft een update ontvangen voor de Android-app. We gaan door naar versie 9.23 en deze versie is voorzien van een aantal interessante vernieuwingen en verbeteringen. Vanaf nu zien we gekleurde notificaties die je duidelijker laten zien wat de volgende stap is. Voorheen zagen we witte notificaties die zeiden welke richting we op moesten en een lap aan tekst. Nu worden de notificaties gevisualiseerd en dus voorzien van pijlen en minder tekst.

Tijdlijn

De meldingen voor de tijdlijn zijn ook uitgebreid. Het is mogelijk om bij de instellingen in te schakelen dat je notificaties ontvangt voor mogelijk bezochte plaatsen. Ik gebruik zelf vrij vaak de tijdlijn in Google Maps, maar vaak genoeg twijfelt Google of je ergens bent geweest. Via de notificatie kan je voortaan direct bevestigen dat je inderdaad op de voorgestelde plaats bent geweest.

Google Maps 9.23

Automatisch offline downloaden en reviews

Vanaf nu kunnen gebieden automatisch gedownload worden voor offline gebruik. Google Maps zou slimmer gaan identificeren welke gebieden we wellicht offline kunnen gebruiken. Het was al mogelijk om de gebieden te updaten die zijn opgeslagen, maar nu kunnen ook nieuwe gebieden automatisch gedownload worden. Hierbij kan je aangeven of dit enkel via WiFi mag of ook via het mobiele netwerk. Ook kan je sneller een foto plaatsen bij een review die je eerder hebt geschreven.

Live verkeer

De collega’s van Android Police hebben in de code van de applicatie een interessante ontdekking gedaan. Naast de huidige, al beschikbare, verkeer-laag in Google Maps, zou Google dit verder uit willen breiden. Met behulp van Maps navigatieen Waze wil het live informatie gaan verzamelen over de situatie op de weg. Dit moet het mogelijk maken om een verkeerssituatie te voorspellen en plotselinge omstandigheden snel te kunnen identificeren. Nu wordt de functie alleen intern getest en gebruikt bij Google. Of het ook voor de consument beschikbaar komt, is nu nog niet te zeggen.

Andere aanwijzingen

In de code zijn ook aanwijzingen gevonden voor meldingen waarmee ontbrekende foto’s bij een plaats snel toegevoegd kunnen worden als je je daar in de buurt bevindt. Google zou in de toekomst gebruikers ook ingediende wijzigingen kunnen laten bevestigen. Een andere wijziging die is gevonden is de welkom-boodschap bij het overschrijden van een landsgrens. Deze functie is in Google Maps 9.23 nog niet te vinden.

Download

Google Maps 9.23 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold via de Google Play Store. Wil je niet zolang wachten totdat de update jouw toestel bereikt? Download dan hier de Google Maps 9.23 APK.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel