Google Maps 9.22: eigen icoontjes en verbeteringen in timeline en plaatsen (+ APK)

Google Maps 9.22 is uitgebracht voor Android. De nieuwste update voor de kaartendienst van Google brengt een groot aantal nieuwe verbeteringen met zich mee. Google heeft in Google Maps verbeteringen doorgevoerd in de tijdlijn en plaatsen. Daarnaast kan je nu icoontjes instellen.

Google Maps 9.22

In de nieuwste versie van Google Maps, versie 9.22, is het overzicht met ‘jouw plaatsen’ verder verbeterd. Je krijgt nu niet meer langer een lang overzicht met alle opgeslagen plaatsen, maar alles is onderverdeeld in tabbladen. Je kunt de plaatsen zien waar je een label aan hebt gegeven, welke plaatsen je opgeslagen hebt en welke plaatsen je bezocht hebt. Daarnaast kan je ook de kaarten, die je bijvoorbeeld met de app Google My Maps hebt gemaakt bekijken in het tabblad ‘kaarten’.

Google Maps 9.22

Timeline

Persoonlijk vind ik de tijdlijn-functie in Google Maps erg handig. Mocht je daar anders over denken, dan kan je de timeline uitschakelen. Je ziet in de timeline nu boven de verschillende activiteiten precies hoelang je hebt gereden met de auto, op de fiets of bent wezen lopen. Daarnaast wordt ook de totale tijd van andere activiteiten getoond zoals reizen met het openbaar vervoer.

Google Maps 9.22

Icoontjes

Ben je nou wel uitgekeken op het standaard ‘huis-icoontje’ in Google Maps. Daar is nu aan gedacht. Je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende icoontjes voor je thuis- en werk-locatie. Andere locaties die je hebt opgeslagen kunnen -nog- niet worden voorzien van een icoontje. Icoontjes waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld verschillende huizen, een busje, boten of een vuurtoren.

Recensies verwijderen

Je kunt als Local Guide in Google Maps, ofwel lokale gids, nu je eigen recensie verwijderen. Mocht je achteraf spijt hebben van je beoordeling dan is deze dus te verbergen zonder problemen.

Google Maps 9.22

Uber

In sommige landen is er een nieuw tabblad te vinden bij het uitstippelen van een reis. Zo kan je voortaan ook kiezen voor een rit met Uber of één van de nevendiensten. Je ziet daar direct de prijs en de totale reisduur. In Nederland en België is deze dienst niet beschikbaar.

Downloaden

Je kunt Google Maps 9.22 downloaden uit de Google Play Store, de update wordt vanaf nu verspreid. Mocht je niet zolang willen wachten, download dan hier de Google Maps 9.22 APK, houd er bij het downloaden van de APK rekening mee, dat de versie voor het bestand per toestel kan verschillen. Onlangs kwam Google Maps met een handige functie om nuttige tussenstops toe te voegen aan je route.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel