Google Maps: Lokale Gidsen kunnen nu sneller lokale vragen beantwoorden

Google Maps rolt een nieuwe functie uit voor de enthousiaste gebruikers van Google Maps, zogenoemde lokale gidsen. Vanaf nu kunnen zij sneller en eenvoudiger vragen beantwoorden in Google Maps over locaties waar zij geweest zijn.

Lokale gidsen

In Google Maps kan je een steentje bijdragen door op verschillende manieren Google te helpen met het actueel houden van Google Maps. Degenen die hier enthousiast mee bezig zijn vallen onder de categorie ‘Local Guides’, ofwel lokale gidsen. Hierbij kan je punten verdienen met het uploaden van een foto of het plaatsen van een review. Gisteren werd ook al stilletjes de ‘tussenstop‘ toegevoegd aan Google Maps.

Vanaf nu introduceert Google Maps een nieuwe extra functie voor de lokale gidsen, zo laat Google in een mail aan haar lokale gidsen weten. In april vorig jaar ontdekte DroidApp al de aanvullende beoordelingen in Google Maps, en die duiken nu voor iedere gebruiker op. Mocht je niks te doen hebben als ‘lokale gids’ dan kan je nu er ook zelf voor kiezen om vragen voorgeschoteld te krijgen.

Lokale Gidsen vragen

In het menu vind je het onderdeel ‘mijn bijdragen’ daar kunnen lokale gidsen er voor kiezen om vragen te beantwoorden. De vragen gaan over locaties waar je onlangs bent geweest, op basis van je locatiegeschiedenis. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of het personeel vriendelijk is, of er WiFi is, of er een parkeerplaats is voor mensen in een rolstoel en nog vele andere vragen.

Voor de nieuwe functie hoef je geen update of dergelijke uit te voeren. De mogelijkheid tot het beantwoorden van vragen vind je in het overzicht met ‘mijn bijdragen’.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel