Google Maps 9.4 voegt ‘lokale gidsen’-functie toe (+ APK)

Google Maps heeft een update ontvangen. Google Maps 9.4 moet verder de strijd aan gaan met diensten als TripAdvisor en Foursquare. In de nieuwe versie van Google Maps is de functie ‘local guides’ toegevoegd, ofwel lokale gidsen.

Google Maps 9.4

Google Maps 9.4 wordt vanaf nu uitgerold voor Android en bevat geen hele grote veranderingen. Google Maps 9.4 bevat wel een nieuwe toevoeging in het menu onder de naam ‘mijn plaatsen’. De functie zelf is niet nieuw, maar wel is er onder ‘mijn plaatsen’ de dienst Local Guides toegevoegd. Local Guides, in Nederland bekend onder de naam lokale gidsen, is een programma van Google waarbij mensen een recensie kunnen achterlaten.

Top Reviewer

Wanneer iemand meer dan 50 beoordelingen heeft achtergelaten krijgt die persoon het kenmerk ‘Top reviewer’, mits diegene zich heeft aangemeld bij Local Guides. De beoordeelde plaatsen met deze ‘onderscheiding’ is dan ook zichtbaar voor anderen. Wanneer je ’top reviewer’ bent, houdt dit volgens Google in dat je een geloofwaardige beoordelaar bent binnen Google Maps.

Google Maps local Guides

Local Guides

Als een lokale gids een recensie heeft achtergelaten dan krijgt diegene ook een extra icoontje bij zijn of haar naam. Op deze manier kunnen andere Maps-gebruikers snel zien dat diegene een ’top reviewer’ is. Het is de verwachting dat de lokale gidsen in de toekomst een grotere rol gaan spelen binnen de kaartendienst van Google. Met het recensie-programma Local Guides wil Google de strijd aan gaan met diensten als TripAdvisor, Foursquare en andere ‘concurrenten‘.

APK Google Maps 9.4

Google Maps 9.4 wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, download dan hier de Google Maps 9.4 APK (voor Android 4.2 Jelly Bean en hoger).

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel