Gaat Wikipedia de strijd aan met Foursquare en TripAdvisor?

Voor de Wikipedia Beta applicatie in de Play Store is een update verschenen. In de nieuwe versie lijkt Wikipedia de strijd aan te gaan met diensten als Foursquare en TripAdvisor. Wikipedia komt namelijk met een soortgelijke functionaliteit als de twee eerder genoemde applicaties.

Wikipedia heeft een nieuwe beta uitgerold van de online encyclopedie applicatie. Wikipedia Beta is verkrijgbaar in de Play Store naast de nu nog ‘normale’ versie van Wikipedia. Totdat alle experimenten en tests voltooid zijn van de beta-versie zal de beta de standaard versie op termijn vervangen.

Wikipedia_beta

Locatiedienst Wikipedia

Nieuw in de beta-versie van Wikipedia is de toevoeging van een soort van locatiedienst. In het menu van de Wikipedia-app kan je nu de optie ‘In de buurt’ selecteren. Op basis van je locatie wordt weergegeven welke attracties, bezienswaardigheden of andere interessante dingen er zich in de buurt bevinden. Bij deze resultaten zie je ook de afstand tot de desbetreffende plaats.

Woordenboek

Wanneer de Nederlandse versie van een artikelitem niet gewenste informatie levert kan je nu ook makkelijker switchen naar bijvoorbeeld de Engelse versie van het onderwerp. Ook dit is een nieuwe functie in de beta-app van Wikipedia.

Wikipedia bracht begin juni de beta-versie uit van de Wikipedia-applicatie. In de nieuwe versie is niet alleen een nieuwe vormgeving toegepast maar ook de mogelijkheid om artikelen offline op te slaan en deze op een later moment nog eens te kunnen raadplegen.

Je kan via onderstaande button Wikipedia Beta downloaden uit de Google Play Store.

Wikipedia Beta
Wikipedia Beta
Ontwikkelaar: Wikimedia Foundation
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel