Wikipedia Beta: Material Design en diverse verbeteringen

De online encyclopedie Wikipedia heeft een update gekregen waarbij de applicatie in een nieuw jasje is gestoken. Het betreft Wikipedia Beta die nu beschikbaar is in Material Design.

De nieuwe versie van Wikipedia beta is uitgebracht door de app-ontwikkelaars. In de nieuwe versie van Wikipedia is Material Design toegevoegd en is nu ook te gebruiken als je toestel draait op Android 5.0 Lollipop. De zoekbalk is teruggebracht in de nieuwe versie van Wikipedia Beta; deze was in een eerdere versie eruit gehaald.

wikipedia-beta

Wikipedia beta toont verder Wikidata beschrijvingen in de weergave van onderschriften, overeenkomende pagina’s en pagina titels. Ook is het nu mogelijk om data te besparen door afbeeldingen in de applicatie uit te schakelen. Op tablets werkt Wikipedia nu ook beter. Alle wijzigingen die Wikipedia beta met zich meebrengt vind je hieronder.

– Material design icons and 5.0 support
– Search bar is back
– Search order improvements
– Wikidata descriptions in search results, similar pages, under pages titles
– Swipe to refresh on pages and for Nearby
– Collapsed infoboxes
– Better tablets layouts
– Read more section
– Allow disabling images
– Basic syntax highlighting of templates while editing
– Hide IPA
– ToC drawer always on
– Similar pages, page issues, reference info display changes
– Display MathML images
– Remove pinch-zoom

Wikipedia bracht in juni van dit jaar voor het eerst de beta-versie van Wikipedia uit. De beta-versie van Wikipedia is beschikbaar naast de definitieve versie van Wikipedia.

Wikipedia Beta
Wikipedia Beta
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel