Wikipedia lanceert compleet vernieuwde Android-app

Wikipedia heeft een compleet vernieuwde Android-app beschikbaar uitgebracht. De nieuwe versie van de online encyclopedie is een flinke verbetering en past bij de Android 4.0+ Holo-stijl. 

Online encyclopedie Wikipedia heeft een compleet vernieuwde Android-applicatie aangekondigd. De nieuwe versie van de Wikipedia applicatie voor Android is vanaf nu beschikbaar als beta. Wikipedia belooft in de nieuwe versie een snellere en betere leeservaring. In de applicatie kan in een oogopslag recent bekeken artikelen teruggevonden worden.

Wikipedia Beta Android    Wikipedia Beta Android

Daarnaast is de inhoudsopgave verbeterd en heeft een interactieve werking. Hierdoor kan bij lange artikelen een tekst sneller en beter gevonden worden. Vanuit de applicatie kan verder een artikel bewerkt worden om zo de content eventueel te actualiseren of te verbeteren.

Wikipedia heeft de beta-versie van de applicatie uitgebracht naast de huidige applicatie van Wikipedia. Op dit moment mag iedereen de vernieuwde Wikipedia-applicatie testen waarbij de ontwikkelaars hopen op feedback, voor de definitieve versie van de applicatie.

Wikipedia Beta Android    Wikipedia Beta Android

De Android-applicatie van Wikipedia zit boordevol informatie. Wikipedia beschikt over meer dan 20 miljoen artikelen in 280 verschillende talen. De huidige Wikipedia-applicatie kan gratis uit de Play Store gedownload worden. Wanneer je de nieuwe, beta-versie van Wikipedia wilt installeren, kan je die hier gratis downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel