Foursquare 8.0 uitgebracht met grote veranderingen

Foursquare heeft vandaag voor zowel Android als voor Apple iOS versie 8.0 uitgebracht van haar applicatie. De check-in functionaliteit is al helemaal overgeheveld naar de app Swarm, maar Foursquare 8.0 brengt meer veranderingen met zich mee. In de nieuwe versie van Foursquare is de interface voorzien van een nieuwe lik verf. Met Foursquare 8.0 zal het erop of eronder worden voor het bedrijf, zo is de verwachting.

Locatiedienst Foursquare heeft Foursquare 8.0 uitgebracht. Begin mei bracht Foursquare het nieuws naar buiten dat het over een andere boeg zal gaan gooien in de toekomst. Foursquare zal gaan fungeren als digitale reisgids om bezienswaardigheden en interessante plekken te ontdekken. Een nieuw uitgebrachte applicatie Swarm neemt de check-ins voor zijn rekening. Swarm werd twee weken na de aankondiging van Foursquare uitgebracht voor Android. Sinds 19 juli is het niet meer mogelijk om in te checken via Foursquare. Je bent dan verplicht gebonden aan de app Swarm.

foursquare 8.0

In Foursquare 8.0 is de interface van een nieuwe lik verf voorzien. De applicatie is in de nieuwe huisstijl van Foursquare gegoten inclusief de andere kleuren. Het nieuwe logo, inclusief de nieuwe stijl werd ongeveer twee weken geleden aangekondigd door Foursquare. In de nieuwe versie van Foursquare moeten de suggesties die de applicatie geeft nog beter worden. Foursquare wil met de update naar versie 8.0 de strijd aangaan met soortgelijke diensten als TripAdvisor en Yelp.

Volgens de ontwikkelaars van Foursquare is de applicatie vanaf de grond opnieuw opgebouwd, met nieuwe vormgeving en nieuwe lay-out. Wanneer de nieuwe versie van de applicatie gebruikt wordt, stelt Foursquare je een aantal vragen om zo de suggesties te verbeteren. Je kan aangeven wat je belangrijk vindt, wat je lekker vindt en wat je interesseert. Je antwoorden worden samengevoegd met eerdere check-ins. Je kan suggesties uit een zoekopdracht filteren op verschillende onderdelen, als je even teveel suggesties krijgt van Foursquare. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen dat je suggesties krijgt, van plekken die je vrienden aanraden, of juist waar je zelf al eerder bent geweest.

foursquare8.0

Met Foursquare 8.0 is het erop of eronder voor Foursquare. Het bedrijf, wat inmiddels vijf jaar bestaat, heeft met de splitsing naar twee applicaties veel reacties losgemaakt onder haar gebruikers. De meeste reacties waren helaas niet positief, voornamelijk omdat de check-in functie overgeheveld is naar een applicatie die minder gebruiksvriendelijk is dan Foursquare; aldus vele reacties van Swarm-gebruikers. De tijd zal het leren of Foursquare met versie 8.0 haar gebruikers tevreden kan houden.

Foursquare 8.0 wordt vanaf vandaag uitgerold voor Google Android, en zal spoedig te downloaden zijn uit de Google Play Store. Foursquare (en Swarm) kan je via onderstaande buttons downloaden uit de Play Store.

Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Ontwikkelaar: Foursquare
Prijs: Gratis
Foursquare Swarm: Check In
Foursquare Swarm: Check In
Ontwikkelaar: Foursquare
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel