Foursquare lanceert incheck-app Swarm voor Android

Swarm, de nieuwe applicatie van locatiedienst Foursquare, is verschenen voor Android. Onlangs maakte Foursquare bekend dat het zich zal voortzetten als digitale stadsgids waarbij het inchecken niet meer mogelijk is. Het sociale deel, inclusief het inchecken, zal door de applicatie Swarm worden overgenomen.

Screenshot_2014-05-15-18-12-21

Begin mei maakte Foursquare bekend dat het roer omgegooid ging worden. Foursquare gaat de dienst in tweeën splitsen en brengt naast haar eigen app, een nieuwe app uit; genaamd Swarm. Vorige week maakte Foursquare meer bekend over de nieuwe applicatie Swarm.

Swarm neemt het sociale stuk over van Foursquare. Waar Foursquare zich zal gaan richten op het ontdekken van bezienswaardigheden in de omgeving. Foursquare zal zich voortzetten als digitale stadsgids worden. De app zal de gebruiker op de hoogte houden van bijvoorbeeld een goed restaurant, interessant museum of andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Foursquare wil met de vernieuwde applicatie de aanval openen op apps zoals Yelp.

Screenshot_2014-05-15-18-10-33

Het inchecken verdwijnt met de komst van Swarm. Swarm neemt het sociale gedeelte over van Foursquare. Swarm laat zien waar je vrienden zich op dat moment bevinden en geeft niet de exacte locatie aan, maar wel dat diegene in de buurt is. Bij het inchecken in Swarm verdienen gebruikers stickers. Door een sticker bij het inchecken te gebruiken, kan je aangeven hoe je je op dat moment voelt. Er zijn geen kosten verbonden aan de stickers. Door op verschillende plaatsen in te checken, kan je nieuwe stickers vrij spelen.

Ook nieuw in Swarm is de manier om een mayorship te krijgen. Het worden van burgemeester van een bepaalde plaats wordt gemakkelijker. In plaats van te vechten voor een burgemeester-status met iedere Foursquare/Swarm gebruiker, zal dit beperkt worden tot je vriendengroep. Zo behoud en krijg je sneller een mayorship. Swarm zal net als in Foursquare waarde hechten aan bepaalde functionaliteit. Zo zal ‘je eerste check-in’ en ‘Uw 4e week op rij in de sportschool’ als melding behouden blijven.

Screenshot_2014-05-15-18-12-55

In Swarm is het mogelijk om je actuele positie op de achtergrond door te blijven geven aan je vrienden. De exacte positie wordt niet gedeeld dan, maar wel de wijk waar je je bevindt. Het is mogelijk om dit met een veeg over het scherm in- en uit te schakelen. In Swarm zullen eerdere checkins uit het verleden gewoon behouden blijven, en worden de badges die je in Foursquare behaald hebt ook in Swarm geldig blijven. Daarbij zal Swarm het mogelijk maken om check-ins te doorzoeken die je hebt gedaan.

De applicatie van Foursquare heeft ook een kleine update gekregen, maar van de zomer zal een grote update voor Foursquare echt een grote metamorfose zorgen. In de afgelopen dagen was het al niet meer mogelijk om een mayorship te behalen of kwijt te raken, zo wist Foursquare vorige week te melden.

Foursquare is gratis te downloaden uit de Google Play Store.
Swarm is vanaf vandaag ook gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel