Foursquare gooit het roer om en lanceert nieuwe app ‘Swarm’

Foursquare, de locatiedienst die door miljoenen mensen wordt gebruikt om aan te geven waar ze zich bevinden, gaat het roer omgooien. Foursquare heeft bekend gemaakt dat het de applicatie Swarm gaat lanceren; een applicatie die naast de applicatie Foursquare beschikbaar zal komen.

Locatiedienst Foursquare gaat het over een andere boeg gooien. De applicatie wordt in tweeën gesplitst. Het ene deel blijft de applicatie Foursquare, het andere deel wordt een nieuwe applicatie genaamd Swarm, zo meldt Foursquare op haar blog. Swarm zal de concurrentie aangaan met de onlangs geïntroduceerde ‘Nearby Friends’ functie in Facebook.

Foursquare, de dienst die in 2009 werd opgericht, zal op termijn niet meer de mogelijkheid bieden om in te checken. Het inchecken op de locatie waar je je op dat moment bevindt, zal gaan via de nieuwe applicatie Swarm. De reden hiervoor is dat Foursquare merkt dat gebruikers de dienst voornamelijk gebruiken om alleen in te checken, en vervolgens de applicatie weer afsluiten. Dit hebben de oprichters doen besluiten om Foursquare als applicatie in tweeën te splitsen.

Swarm Foursquare
Swarm, de nieuwe applicatie van Foursquare. Bron

Swarm zal gaan dienen als een ‘nieuwe dienst’ die zich vooral richt op sociale interactie. De vriendenfunctie die nu in Foursquare zit, zal overgenomen worden door Swarm. Swarm zal je ook laten zien waar op dat moment je vrienden zich bevinden. Swarm zal niet de exacte locatie aan je vrienden laten zien, maar zal alleen je vrienden laten weten, dat je in de buurt bent.

Foursquare zal de concurrentie aan gaan met apps als Yelp. Foursquare zal meer een ontdekkings-applicatie gaan worden waarmee interessante plaatsen gevonden kunnen worden. De dienst Foursquare zal als het ware een digitale stadsgids worden en je op de hoogte houden van bijvoorbeeld een goed restaurant, interessant museum of andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

Wanneer Swarm uitgebracht zal worden is nog niet precies bekend. Wel is bekend dat Foursquare nog voor de zomer een metamorfose zal gaan krijgen. Via de website van Swalm kan je wel aanmelden om op de hoogte te worden gehouden, voor als de dienst te gebruiken is. Uiteraard zullen ook wij je op de hoogte houden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel