Foursquare verwijdert functie voor inchecken uit applicatie

Het moment zat er al aan te komen, maar nu lijkt het er toch echt op dat Foursquare de overgang naar Swarm zo goed als afgerond heeft. Met de officiele applicatie van Foursquare kan niet meer ingecheckt worden. Een check-in van waar je je op dat moment bevindt, zal voortaan alleen nog maar via Swarm mogelijk zijn, en daar is niet iedereen even blij mee.

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om in te checken op je locatie via de officiële applicatie van Foursquare. Tot vandaag kon voor het inchecken zowel de applicatie van Foursquare, als de app van de opvolger gebruikt worden; Swarm. Een toch nog grote groep gebruikers vond de applicatie voor het inchecken van Foursquare zelf fijner werken, waardoor ze de overstap niet maakte naar Swarm. Als je nu in wilt checken, zal je de melding krijgen dat je enkel nog via de app Swarm in kunt checken. Persoonlijk vond ik de applicatie van Foursquare zelf ook prettiger werken dan de Swarm-app, maar er is zogezegd geen weg terug.

foursquare-swarm

 

Begin mei werd bekend gemaakt dat Foursquare het over een andere boeg gaat gooien. De dienst Foursquare zal opgesplitst worden in twee platformen. Foursquare zal gaan dienen als een uitgebreide, digitale reisgids om bezienswaardigheden of andere nuttige informatie te vinden. Het andere deel bestaat uit de app Swarm; waarbij het sociale aspect centraal staat met onder andere de mogelijkheid tot inchecken op je locatie. Twee weken na de aankondiging van Foursquare over de nieuwe strategie, brachten de ontwikkelaars de applicatie Swarm uit.

Alles over de veranderingen en vernieuwingen van Swarm, zijn hier te vinden.

Al snel doken er op Twitter (negatieve) berichten op, over dat gebruiker ‘verplicht’ over moeten stappen van de Foursquare-applicatie naar de app Swarm. Op internet is zelfs een petitie gestart waarbij gebruikers de oude, vertrouwde, Foursquare-applicatie terug willen. De petitie is op moment van schrijven al meer dan 700 keer ondertekend. De petitie kan je hier vinden.

Foursquare Swarm: Check In
Foursquare Swarm: Check In
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel