Google Maps voegt nieuwe knop toe om gebied te doorzoeken

Google Maps heeft met een server-side update een nieuwe button toegevoegd; ‘dit gebied doorzoeken’. Het was al mogelijk om bij het zoeken op een bepaald trefwoord een regio te doorzoeken, maar hiervoor moest je weer verder de app in duiken. Daarnaast zijn er ook slimmere filter-opties toegevoegd.

Google Maps: gebied doorzoeken

Google Maps heeft stilletjes een nieuwe functie toegevoegd aan de Android-app van de kaartendienst. Het gaat om de knop ‘Dit gebied doorzoeken’ waarmee je je zoekopdracht kunt uitbreiden naar de locatie die zichtbaar is op de kaart. Je kunt bijvoorbeeld als de kaart van Amsterdam wordt weergegeven zoeken op ‘hotel Amsterdam’. Wanneer het niet het gewenste resultaat oplevert, kan je de kaart verplaatsen naar een ander gebied. Dan verschijnt de knop ook, die dan zonder omwegen de hotels in dat gebied voorstelt.

Filters

In het venster met de lijstweergave, vind je nu ook de mogelijkheid om de resultaten te filteren. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar een hotel kan je bij de filters aangeven welke dag je wilt aankomen en wilt vertrekken, maar ook de maximale prijs, de minimale beoordeling en de hotelklasse (het aantal sterren). De filters voor hotels waren al wel te vinden in Google Maps maar kan je nu veel sneller bereiken. Je kunt niet bij alle zoekopdrachten gebruik maken van het filter. Naast hotels kan het bijvoorbeeld wel ook bij restaurants.

Google Maps filter

De update wordt via een server-side update uitgevoerd. Als het goed is moet iedereen inmiddels deze ontvangen hebben. Er is geen update nodig vanuit de Google Play Store.

Lees ook: Google Maps 9.22: eigen icoontjes en verbeteringen in timeline en plaatsen (+ APK)

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel