Google Maps 9.25.1: gerelateerde plaatsen, contacten-integratie en meer handige functies (+ APK)

Google heeft haar kaarten-app Google Maps voorzien van een update. Vandaag zijn we aangekomen bij versie 9.25.1. Deze versie omvat een aantal verbeteringen. Het toevoegen van foto’s gaat nu nog gemakkelijker en er zijn een aantal slimme functies toegevoegd, waaronder de integratie van contacten en gerelateerde plaatsen. We zetten de nieuwe functies in Google Maps 9.25.1 voor je op een rij.

Google Maps 9.25.1

In de Play Store wordt vanaf nu een update uitgerold voor Google Maps. Het gaat om Google Maps 9.25.1 die een aantal verbeteringen meebrengt. De nieuwe functies vallen mogelijk niet direct op, dus zetten we ze voor je op een rij.

Google Maps 9.25.1 gerelateerde plaatsen

Gerelateerde plaatsen

Wanneer je een locatie hebt gevonden met bijvoorbeeld de zoekfunctie, krijg je vanaf nu gerelateerde plaatsen te zien. De plaatsen die voorgesteld worden, worden bepaald aan de hand van waar andere mensen naar zoeken. Als je naar een restaurant zoekt, krijg je relevante andere restaurants te zien.

Contacten in Google Maps

Vanaf versie 9.25.1 krijg je onder het kopje ‘Mijn Plaatsen’ ook je contactpersonen te zien. Degenen die je in je telefoonboek met adres hebt opgeslagen worden hier getoond. Je ziet vervolgens het adres van diegene en ook zie je wat de afstand is tot die locatie. Eventueel kan je door op de drie puntjes te tikken ervoor kiezen om het adres van diegene te verwijderen of het contact te verbergen in Google Maps. Ook bij de andere opgeslagen plaatsen zie je voortaan de afstand tot die locatie.

Google Maps 9.25.1 foto's

Sneller foto’s toevoegen

Google Maps maakt gebruik van lokale gidsen die helpen met het bijhouden van Google Maps. Zelf hoef je hiervoor niet veel bijzonders te doen. Door beoordelingen achter te laten en foto’s toe te voegen kan je punten verdienen en ga je vanzelf level-up. Door in het onderdeel ‘Mijn Bijdragen’ te klikken, krijg je nu te zien of je misschien nog meer foto’s wilt toevoegen.

Op basis van foto’s die je in Google Foto’s hebt opgeslagen, dit hoeft niet perse online te zijn, wordt gekeken of je misschien die foto’s toe kunt voegen aan een locatie. Hiervoor maakt Google gebruik van haar slimme technieken die onderwerpen en plaatsen kan herkennen. Je kan desgewenst een bijschrift toevoegen en vervolgens de foto uploaden. Je kan via de Google Maps app bijhouden hoeveel keer de foto is bekeken.

Notificaties

Met regelmaat heeft Google updates uitgebracht waarmee gebruikers meer in konden stellen omtrent notificaties. Ook in Google Maps 9.25.1 heeft Google de notificatie-instellingen uitgebreid. Bij Instellingen > Meldingen, kan je nu notificaties voor ‘Nieuw op Maps’ inschakelen. Hiermee krijg je een notificatie als er updates zijn te melden rondom Maps-functies in jouw gebied.

Downloaden

De update Google Maps 9.25.1 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen wachten, dan kan je hier de Google Maps 9.25.1 APK downloaden. Houd er rekening mee dat er voor de verschillende toestellen, verschillende versies van het bestand zijn. Mocht je twijfelen, wacht dan totdat de update voor je klaarstaat in de Play Store, dit kan enkele dagen duren.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel