Google Maps 9.37: grote update met verbeterde zoekfunctie, persoonlijke content en meer (+ APK)

Google Maps heeft een nieuwe versie vrijgegeven van de Android-app. Vanaf nu kunnen we gebruik maken van meer functies in Google Maps 9.37. Zo is de zoekfunctie verbeterd, kan je instellingen aanpassen voor persoonlijke content en kan je andere reviews beoordelen.

Google Maps 9.37

Google Maps rolt een grote update uit voor de Android-applicatie van de kaartendienst. De nieuwste versie brengt verschillende verbeteringen, die momenteel als eerst in de beta-versie beschikbaar. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Google Maps 9.37

Persoonlijke content

In het menu met instellingen is nu de optie ‘Persoonlijke content’ te vinden. Hier kan je aangeven dat adressen van contacten wel of niet weergegeven moeten worden. Ook kan je instellen dat foto’s wel of niet in je Google Maps tijdlijn weergegeven moeten worden en of je bepaalde activiteiten in- of uitgeschakeld wilt hebben.

Google Maps 9.37 persoonlijke content

Zoekfunctie

Bij het zoeken naar plaatsen valt op dat de zoekfunctie in Google Maps 9.37 flink verbeterd is. Vanaf nu krijg je tijdens het invoeren van de tekst direct te zien wat de afstand is tot het zoekresultaat. De zoekfunctie houdt hierbij ook rekening met plaatsen die je eerder al hebt bezocht of in de buurt was.

Google Maps 9.37 tijdlijn zoekfunctie

Reviews beoordelen

Google Maps staat bekend om de vele reviews bij de meest uiteenlopende plaatsen. Vanaf versie 9.37 kan je beoordelingen van anderen beoordelen. Wanneer een recensie van iemand nuttig is, kan je op het duimpje drukken. Je ziet daarbij precies hoeveel anderen de review al als nuttig hebben beoordeeld.

Google Maps 9.37 reviews

Google Maps tijdlijn snelkoppeling

We zijn tijdens onze speurtocht door de nieuwe versie van Google Maps nog een nieuwe functie ontdekt. Vanaf nu kan je een snelkoppeling plaatsen op je homescreen naar de Google Maps tijdlijn. Dit doe je door in het menu de tijdlijn te openen en rechtsbovenin de opties te openen. Vervolgens kies je de optie ‘Toevoegen aan startpagina’. Je opent dan direct het overzicht met je timeline.

Google Maps 9.37 tijdlijn snelkoppeling

Notificaties

De notificaties in Google Maps 9.37 zijn nu ook gewijzigd. Het gaat hierbij om de manier van instellen. Het lijstje met meldingen was best uitgebreid te noemen en is nu onderverdeeld in verschillende onderdelen. De instellingen zijn verder hetzelfde gebleven.

Google Maps 9.37 meldingen

Nieuwe functies

Vorige week kwam Google Maps ook al met nieuwe functies. Zo kan je in de tijdlijn aangeven of je Pokémon hebt gevangen. Tevens komen er meer nieuwe functies voor lokale gidsen en kan je lijsten aanmaken. Ook is er voor iedereen nu het handige aankomstscherm.

Downloaden

Google Maps 9.37 is op moment van schrijven een beta-versie. Hierdoor kan het even duren voordat de update beschikbaar is via de Google Play Store. Mocht je de nieuwe functies direct willen gebruiken, dan kan je hier de Google Maps 9.37 APK downloaden.

Tip: Google Maps: 24 handige tips om alles uit de kaarten-app te halen

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel