Google Maps tijdlijn laat je nu aangeven of je Pokémon hebt gevangen (+ gezichtsveld modus)

Google Maps heeft een server-side update uitgevoerd waarbij er vernieuwingen zijn te vinden in de handige timeline-functie. In de Google Maps tijdlijn kan je vanaf nu niet alleen aangeven dat je met de auto, te voet of met de fiets bent weggeweest, maar ook dat je een Pokémon bent gaan vangen.

Google Maps tijdlijn

De tijdlijn in Google Maps is erg handig om terug te kijken op een later moment wanneer je ergens bent geweest. Daarnaast kan de functie ook nog eens erg leuk zijn om te gebruiken. Middels een server-side update wordt automatisch een nieuwe functie toegevoegd aan de dienst.

De manier van verplaatsing kan je aanpassen door op dat desbetreffende onderdeel in de tijdlijn te tikken. Vanaf nu vind je daar een extra optie tussen ‘Pokémon vangen’. Zo geef je aan dat je niet perse met de bus, auto, benenwagen of fiets was, maar gewoon bezig was met het vangen van Pokémon in Pokémon GO. De activiteit wordt dan in een rode kleur aangeduid.

Google rolt de nieuwe functie in de tijdlijn automatisch uit. Je hoeft dus niet een update hiervoor te downloaden uit de Google Play Store.

Google Maps kompas

Update 09:11 uur:

In Google Maps heeft Google nog een andere verbetering toegevoegd. Met het gezichtsveld wordt aangegeven welke kant je op kijkt. Ook deze functie wordt middels een server-side update toegevoegd en lijkt nog niet bij iedereen beschikbaar te zijn. De functie maakt gebruik van het kompas. Zodra je het toestel draait, draait het kijkveld mee.

Lees ook: Google Maps: 24 handige tips om alles uit de kaarten-app te halen

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel