Google Maps v9.35 met plus codes en aankomst scherm

Er is een update voor Google Maps verschenen die een handige en interessante uitbreiding biedt, namelijk plus codes. Met deze codes kun je snel een locatie doorgeven, het is echter niet de enige wijziging in deze update voor Maps.

Google Maps v9.35

Met Plus Codes kun je heel gemakkelijk een precieze locatie doorgeven via een tekstbericht en zelfs spraak. Open Locatie Codes zoals de codes eigenlijk heten bestaat uit 8+2 cijfers en letters. Een voorbeeld code is 9F469WH2+M4, als je deze code in Google Maps invoert ga je direct naar Amsterdam Centraal station.

Het code systeem op het Google kantoor van Zurich bedacht en ontworpen als alternatief voor de standaard Latitude en Longitude coördinaten. Google Maps 9.35 geeft nu bij een punt ook deze coördinaten weer zodat je deze gemakkelijk kunt kopiëren en delen.

Google Maps v9.35 aankomst scherm

De collega’s van Androidpolice hebben het installatiebestand van Google Maps uitgepakt en vonden ook een nieuw aankomst scherm. Op dit scherm kun je zien hoe snel je je bestemming bereikt hebt en wat je gemiddelde snelheid was. Tevens worden er extra gegevens getoond over de locatie waar je bent gearriveerd.

Het installatiebestand hint ook op de komst van een snelheidsmeter en een weergave van de maximum snelheid op een weg. Deze functie is echter nog in ontwikkeling, het aankomst scherm en de Plus Codes zijn wel opgenomen in deze versie. De update wordt gefaseerd uitgerold dus het kan even duren voordat je Google Maps versie 9.35 in het bezit hebt.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel