Google Maps: databesparende WiFi-modus nu voor iedereen beschikbaar

Google heeft haar kaarten-app Google Maps voorzien van een server-side update. Zonder dat je een nieuwe versie uit de Play Store hoeft te downloaden is de ‘Alleen WiFi’ modus nu ook beschikbaar in Nederland en België en kan je zorgeloos écht offline navigeren. Maar de functie brengt meer mogelijkheden.

Google Maps: WiFi-modus

Google Maps heeft een server-side update uitgebracht waarmee extra functionaliteit wordt toegevoegd aan de app. In de afgelopen tijd kwam de WiFi-modus al meerdere keren langs, en vanaf vandaag kunnen we die allemaal gebruiken. Deze functie zorgt ervoor dat je niet meer je databundel hoeft aan te breken als je wilt navigeren of een plaats op wilt zoeken. Dit kan handig zijn in het buitenland om bijvoorbeeld te navigeren.

Alleen WiFi

Met de ‘Alleen WiFi’ modus worden alleen de opgeslagen gebieden benaderd. Mocht je dus de kaart van Rotterdam hebben opgeslagen op Google Maps, en je wilt navigeren naar Utrecht, dan dient ook die omgeving opgeslagen te zijn. Wanneer dit niet het geval is, zal het navigeren mislukken, omdat de kaart van Utrecht niet opgeslagen is. Als de WiFi-modus is ingeschakeld, wordt dit als extra balk bovenin beeld toegevoegd aan Google Maps. De kaarten die worden opgeslagen zijn 30 dagen geldig, tenzij je ze updatet. Ook hiervoor kan ingeschakeld worden dat dit alleen via een WiFi-verbinding moet gebeuren.

Google Maps opslag

Alleen autonavigatie

Houd er rekening mee dat offline navigatie niet beschikbaar is voor de fiets of voor voetgangers. Enkel voor autonavigatie is de WiFi-modus in Google Maps geschikt. Vanzelfsprekend is ook de verkeersinformatie niet beschikbaar wanneer je offline navigeert. Bij de instellingen van de Alleen WiFi-modus kan je aangeven waar bijvoorbeeld de kaarten opgeslagen moeten worden. Hierbij kan je kiezen uit het interne apparaatgeheugen of het externe geheugen van een eventuele geheugenkaart.

Google Maps offline WiFi

De functie is zoals gezegd nu te vinden in de Android-app van Google Maps.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel