Google Maps laat je eindelijk via-locaties toevoegen in app

De Android-app heeft eindelijk een functie gekregen waar we met zijn allen lang op hebben moeten wachten. Als je tijdens het navigeren een via-locatie wilt toevoegen is dit vanaf nu mogelijk. Het is sinds enige tijd wel al mogelijk om als tussenstop een tankstation, supermarkt of restaurant lang je route te zoeken.

Google Maps: via-locatie

Een tussenstop toevoegen was al mogelijk in de webversie van Google Maps, maar in de apps was dit niet mogelijk. Daar is vandaag (eindelijk) verandering in gekomen. Google heeft de kaarten-app voorzien van de mogelijkheid om een adres als via-locatie toe te voegen aan je reis. Ga je een dagje weg en moet je eerst nog even je vrienden ophalen? Geen probleem. Je plant een reis naar de eindbestemming waarna je tijdens het navigeren op het vergrootglas kunt drukken. Daar kan je ervoor kiezen om een adres in te voeren.

Google Maps via locatie

Tussenstop

Tot op heden was het enkel (sinds enige tijd) mogelijk om een tussenstop toe te voegen in de zin van een tankstation, café of supermarkt. Nu kan je dus ook kiezen uit een locatie. Waze, eveneens onderdeel van Google, bood als één van de weinige navigatie-apps deze mogelijkheid al wel langere tijd.

Google Maps via navigatie

Google heeft ervoor gekozen om de functie ‘via-locatie toevoegen’ gefaseerd uit te rollen naar de Android-gebruikers. De functie komt automatisch beschikbaar in de nieuwste versie van Google Maps. In Google Maps werd in versie 9.31 al de mogelijkheid toegevoegd om offline kaarten op de geheugenkaart op te slaan en kreeg de tijdlijn-functie een make-over.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel