Google Maps: verschillende verbeteringen interface na server-side update

Google heeft nieuwe verbeteringen doorgevoerd in de interface van de Android-app. De verschillen zijn te vinden bij de weergave van plaatsen. Denk aan de kenmerken van een restaurant en de naam van een bedrijf. Hierdoor moet Google Maps weer een beetje prettiger zijn in het gebruik.

Google Maps

In Google Maps zorgt een server-side update ervoor dat de interface van de Android-app verder is verbeterd. Wanneer er door andere bijdragers aan Google Maps een wijziging is doorgegeven voor de verandering van de bedrijfsnaam, krijgen anderen de suggestie te zien. Mocht de suggestie juist zijn, dan kan je deze bevestigen. Is dat het niet, dan kan je de huidige naam aantikken als bedrijfsnaam.

Een andere vernieuwing in de Android-app is de weergave van kenmerken van een plaats. Denk aan een restaurant dat gezellig is, waar ze bier serveren en vegetarische opties hebben. Dit soort informatie wordt al getoond in Google Maps, maar in de nieuwe versie kan je de suggesties om de plaats te beschrijven in ovale blokken bekijken en aantikken. Deze weergave hebben wij nog niet kunnen vinden in Google Maps.

Google Maps kenmerken plaats

De nieuwe functies worden via een server-side update uitgerold. Je hoeft dus geen update te downloaden voor de app uit de Google Play Store. Via een server-side update werd vorige week ook al een nieuwe functie toegevoegd. Je kan nu nog prettiger Google Street View gebruiken.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel