Google Maps app laat je nu nog sneller Street View gebruiken

De kaartendienst Google Maps heeft haar Android-app uitgebreid met een kleine, maar erg handige functie. Vanaf nu kan je nog sneller door de straten rijden door een slimme toevoeging aan de app. Het gaat om de straten die in beeld zijn gebracht met Google Street View.

Google Street View in Maps

Een nieuwe server-side update wordt uitgerold naar de Android-app van Google Maps. DroidApp kwam vanochtend de nieuwe functie tegen in Google Maps. Vanaf nu kan je nog sneller door de straten navigeren die in beeld zijn gebracht met de dienst Street View. Voorheen kreeg je alleen pijlen te zien waarna het beeld vrij schokkerig verplaatste naar het volgende beeld. Nu zien we een blauwe lijn over de straten liggen. Door hier over te vegen kan je snel en vloeiend door de straten in binnen- en buitenland navigeren.

Mocht je meer gebruik willen maken van Google Street View, dan kan je ook de applicatie van Google Street View downloaden. Daar zit de nieuwe manier van navigeren nog niet in verwerkt. Zoals gezegd is er voor de blauwe lijn in Google Maps geen update via de Play Store nodig, maar wordt de functie aan de kant van de server geactiveerd.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel