Google Street View: ‘miniatuurwereld’ Wunderland op geweldige manier in beeld gebracht

In het Duitse Hamburg is er een enorme miniatuurwereld te vinden genaamd Miniatur Wunderland. Google heeft deze gave variant op Madurodam bezocht om zo alles in beeld te brengen voor Google Street View. Las Vegas, de Grand Canyon, een groot vliegveld en ga zo maar door. Alles is er in Wunderland te vinden. Dat leverde wel heel erg gave resultaten op.

Google Street View in miniatuur

Google heeft met Street View een bezoek gebracht aan Miniatur Wunderland. Deze enorme miniatuurwereld kan je vinden in de Duitse stad Hamburg en hier vind je onder andere de grootste modelspoorbaan van de wereld. De spoorbaan in Wunderland is maar liefst 13.000 kilometer lang. Daarnaast zijn er in Miniatur Wunderland 200.000 kleine poppetjes te vinden en liggen de Grand Canyon, The Strip in Las Vegas en een traditioneel dorpje in Scandinavië allemaal binnen handbereik.

Google Street View Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland staat niet stil. Brandweerwagens rukken uit voor een brand, er rijden politiewagens, bussen, taxi’s en natuurlijk treinen. Ook stijgen en landen er vliegtuigen op het vliegveld in Wunderland. In 2020 moet er 2300 vierkante meter aan miniatuur te zien zijn. Er zijn 6000 huizen en bruggen, bijna 10.000 auto’s, circa 300.000 bomen en bijna een half miljoen lampjes. In onderstaande video krijg je een erg interessante blik achter de schermen van dit toch wel hele gave project.


Bekijken

Vanaf nu kan dus het miniatuurpark bekeken worden met Google Street View. Dit kan via de website van Google Maps of via de Street View app.

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel