Google Street View gaat Nederlandse natuur in beeld brengen

Google heeft bekend gemaakt de Nederlandse natuur in beeld te brengen. Dit doet het bedrijf met Google Street View in samenwerking met Natuurmonumenten. Google zal na de Grand Canyon en de Galapagos eilanden in Antarctica nu 25 Nederlandse natuurgebieden vastleggen.

Nederlandse natuur

De Nederlandse natuur gaat door Google vastgelegd worden door een samenwerking tussen Google en Natuurmonumenten. Vandaag is bekend geworden dat 25 gebieden van Natuurmonumenten in kaart gebracht zullen gaan worden met Google Street View. Dit jaar moeten een aantal van deze plekken al te bekijken zijn op de smartphone en computer.

Street View Nederland

Het onbewoonde, beschermde natuureiland Griend, tussen Terschelling en Harlingen, is de eerste plek waar Google Street View opnames zal gaan maken. Griend is volgens Natuurmonumenten een toevluchtsoord voor tienduizenden vogels. Ook krijgen de grijze zeehonden hier hun jongen. Later dit jaar zullen deze beelden te bekijken zijn via Google Street View.

Google Street View

Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, hoopt dat de beelden die Google maakt van de Nederlandse natuur mensen inspireert om ook de Nederlandse natuur met eigen ogen te bekijken. Een aantal van de gebieden die vastgelegd zullen gaan worden zijn beperkt toegankelijk voor het publiek. Door deze samenwerking kunnen deze prachtige plekken toch vanuit de huiskamer voor iedereen zichtbaar zijn. Uiteraard wordt de respect voor de natuur in acht genomen zo laat Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, weten.

Street View trekker

Natuurmonumenten zoekt naar vrijwilligers die willen meehelpen van het in kaart brengen van de overige 24 natuurgebieden in Nederland. Hiervoor moeten zij wel de 18 kilo zware camera ‘de Trekker’ meenemen op pad. Mocht je interesse hebben, dan kan je je hier aanmelden.

Lees ook

Reageer op dit artikel