De 11 beste apps van september 2015

De maand september begon met de elektronica-beurs IFA in Berlijn. Maar er gebeurde meer deze maand. Ook deze maand hebben we op DroidApp vele apps behandeld. Een selectie met de elf beste Android-apps van september 2015 hebben we hier voor je.

Beste Android-apps van september

De maand september begon met de IFA, waarbij veel nieuwe toestellen werden aangekondigd. Daarnaast was het de maand van de beruchte, nieuwe Rabobank-app. In september hebben we ook de LG G4c review geplaatst, net als de erg indrukwekkende Motorola Moto X Play review en de review van een handige Huawei E5786 mobiele hotspot. Op 29 september hield Google haar eigen evenement waar de nieuwe Nexus-smartphones aangekondigd werden en ook nog de nieuwe Chromecast-app werd gepresenteerd.

Tot zover de samenvatting van de maand september. We hebben weer een selectie voor je klaarstaan met de beste applicaties voor Android van de maand september. Naast deze elf applicaties hebben we natuurlijk nog veel meer apps behandeld, waarvan je hier het apps overzicht kan vinden.

Pixels

Pixels

Pixels is een wallpaper-app die je toegang geeft tot een enorme database aan wallpapers. De wallpapers zijn allemaal van hoge kwaliteit en rechtenvrij. Verdeeld over verschillende categorieën kan je kiezen welke achtergrond je wilt op je telefoon. In onze Pixels review lees je alles over deze fijne app.

Wallpapers HD - PIXELS
Wallpapers HD - PIXELS
Ontwikkelaar: PIXELS
Prijs: Gratis

WeatherPro Free

WeatherPro Free

WeatherPro lanceerde deze maand een gratis weer-app onder de naam WeatherPro Free. Met wat advertenties en iets minder functies krijg je nu het weer voor vandaag en de komende dagen te zien. Daarbij krijg je ook meldingen en kan je de radarbeelden bekijken. Hoe WeatherPro scoort, lees je natuurlijk in onze uitgebreide weer-app test 2015.

WeatherPro Free – gratis weer
WeatherPro Free – gratis weer
Ontwikkelaar: MeteoGroup
Prijs: Gratis

DigiCal Agenda

DigiCal header

DigiCal is een handige agenda-applicatie die je agenda laat synchroniseren met meerdere diensten. Deze maand kreeg de agenda-app van Nederlandse bodem een update met strak Material Design. Daarnaast kan je op verschillende manieren je agenda bekijken en kan je ook kleuren toevoegen aan je afspraken. Alles over de grote Material Design update lees je in dit DigiCal Agenda artikel.

DigiCal Agenda
DigiCal Agenda
Ontwikkelaar: Digibites
Prijs: Gratis+

Google Street View

Google Street View

Naast Google Maps heeft Google nu een aparte Google Street View app uitgebracht voor Android. Je kunt nu nog beter je vakantiebestemming ontdekken, je eigen huis opzoeken (wie doet dat nou niet?) en je eigen geplaatste foto’s op de kaart terugvinden. Natuurlijk is deze applicatie vormgegeven in Material Design waardoor de Street View app ook nog eens er goed uitziet.

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

GT Racing 2

GT Racing 2 header

GT Racing 2 is een race-game die voorzien is van schitterende graphics. Er zijn geen opdringerige in-app aankoop-meldingen waardoor het spel zich prettig laat spelen. Als je niet veel games speelt op je telefoon is de app leuk, maar ook voor de fanatieke gamer heeft het spel genoeg uitdagingen en mogelijkheden. Alles over de gratis race-game lees je in onze uitgebreide GT Racing 2 review.

GT Racing 2: real car game
GT Racing 2: real car game
Ontwikkelaar: Gameloft SE
Prijs: Gratis+

Mijn Luchtkwaliteit app

Mijn Luchtkwaliteit app

De applicatie ‘Mijn Luchtkwaliteit‘ is uitgebracht door de Rijksoverheid. Via deze app krijg je duidelijk inzicht in de verwachtingen en huidige stand van de luchtvervuiling. Mensen die overgevoelig zijn voor smog, fijnstof of dergelijke kunnen bijvoorbeeld bepalen om hun agenda hierop aan te passen. Je kan meerdere locaties instellen om bijvoorbeeld een notificatie te ontvangen als de luchtkwaliteit verslechterd.

Mijn luchtkwaliteit
Mijn luchtkwaliteit
Ontwikkelaar: Label A
Prijs: Gratis

Material Islands

Material Islands

Material Islands hebben we ook deze maand behandeld. Deze applicatie geeft je een eiland als achtergrond, waarbij rekening wordt gehouden met het dagdeel. De eilandjes zijn niet zomaar eilandjes, maar zijn vormgegeven in Material Design. Met Material Islands heb je een minimalistische, strakke en afwisselende achtergrond.

Private Gallery

Private Gallery header

Als je een aantal foto’s wilt laten zien aan je vrienden of familie, wil je niet dat ze gelijk al je foto’s gaan bekijken. Met de app Private Gallery zorg je ervoor dat zij alleen de foto’s te zien krijgen die jij ze wilt laten zien. Vanuit de galerij deel je je foto’s met de app Private Gallery die vervolgens de kijkers alleen naar die foto’s laat kijken. Wanneer ze verder willen scrollen dan dat jij hebt ingesteld, wordt de front-camera geactiveerd; een leuke gimmick.

Private Gallery
Private Gallery
Ontwikkelaar: CodeCrafted
Prijs: Gratis

InstaSaver

InstaSaver

Met InstaSaver wordt het opslaan van afbeeldingen en filmpjes op Instagram wel heel makkelijk gemaakt. Een mooie landschapfoto instellen als achtergrond die iemand heeft gedeeld op Instagram, of een humoristisch fragment die je aan iedereen wilt laten zien zonder heel Instagram te hoeven openen. Het kan met de app InstaSaver.

Saver Reposter for instagram
Saver Reposter for instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Sounds

Sounds App

Met de Sounds app kan je muziek op een leuke manier delen. Door je eigen video of foto onder de gekozen muziek te zetten kan je dit fragment direct delen met je volgers op social media zoals Instagram. Je hoeft niet alle muziek op je eigen toestel te hebben staan. Je kunt met de Sounds app muziek vinden met Soundcloud en Spotify. Hierdoor is de keuze aan muziek enorm. Lees hier alles over de app Sounds.

Sounds App Instasound
Sounds App Instasound
Ontwikkelaar: Sounds app
Prijs: Gratis+

Wonderwall

Wonderwall

Wonderwall is een recent uitgebrachte wallpaper-app voor Android. We schreven gisteren een uitgebreide Wonderwall review. Dit is niet zomaar een wallpaper-app maar eentje die automatisch om de zoveel tijd een andere achtergrond voor je kiest. Het voordeel van de Wonderwall app is dat je als fotograaf zijnde zelf foto’s kunt insturen, met vermelding van je naam. Daarnaast worden de foto’s handmatig geselecteerd zodat de hoogste kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Wonderwall - Wallpapers
Wonderwall - Wallpapers
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Ook interessant:

Mis niets!

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Android-nieuws, reviews, apps en tips. Volg ons op Twitter en Facebook!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel