Sounds App: deel je favoriete muziek op een toffe manier

Je favoriete muziek kan je natuurlijk via de bekende social media-kanalen als Facebook en Twitter delen, maar het kan nog veel gemakkelijker. Met de app Sounds kan je voortaan je favoriete muziek delen via Instagram, Snapchat of andere netwerken, zonder dat je daarvoor een YouTube-link moet opzoeken of vele stappen moet doorlopen. We vertellen je graag meer over deze toffe manier van het delen van muziek.

Sounds

Sounds is een app om muziek te ontdekken en te delen. De applicatie maakt het mogelijk om een preview-gedeelte van een nummer te delen via Instagram of via een aantal andere apps waaronder Twitter, Facebook Messenger of Snapchat. WhatsApp en dergelijke zitten hier helaas niet tussen. Het werkt als volgt; je kiest een nummer uit een van de vele lijsten die je kan vinden in de tabbladen. Het meest interessante is dat je ook kunt kiezen om de zoekfunctie te gebruiken.

Spotify en Soundcloud

De tracks komen uit de databases van Spotify, Soundcloud of van de op de telefoon opgeslagen muziek. Als je de gewenste muziek hebt gevonden kan je ervoor kiezen om direct deze door te sturen naar de Instagram-app, maar je kunt ook eerst kiezen voor ‘edit’. Wanneer je ervoor kiest om te bewerken kan je tegen betaling een diavoorstelling van je foto’s of een video importeren. In de gratis versie is het mogelijk één foto te importeren vanuit je galerij die je kunt gebruiken bij je post.

Delen

Als je klaar bent met bewerken wordt de video voor je gemaakt en kan je hem direct delen via Instagram. Daar zal je van de halve minuut, 15 seconden moeten knippen om je track op Instagram te kunnen plaatsen. Als je dit ook allemaal hebt gedaan, dan kan je hem delen met de rest van je Instagram-volgers. Wel is in de gratis versie een watermerk zichtbaar, die afgekocht kan worden met een eenmalige in-app aankoop van 4,99 euro. Voor dit bedrag krijg je ook de eerder genoemde premium-functies.

Het voordeel van de app Sounds is dat je een enorme keuze hebt aan nummers die je kunt delen. Mede omdat de muziek van Spotify en Soundcloud gehaald kan worden. Voor Spotify hoef je geen premium-abonnement te hebben, en ook de app hoeft hiervoor niet geïnstalleerd te zijn. Stop met het delen van YouTube-linkjes via Facebook en deel je muziek via Instagram.

Downloaden

De Sounds app kan gratis via onderstaande button gedownload worden uit de Play Store.

Sounds App Instasound
Sounds App Instasound
Ontwikkelaar: Sounds app
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel